Jouko Pesonen: ”Valitsin Suomen Seniorihoivan kiireettömän palvelun”

Ikäihmisten hoivassa tärkeintä on turvallisuus ja seniorin kokonaisvaltainen huomioiminen. Tämän mahdollistaa kiireetön palvelu ja aito, välittävä läsnäolo.

Teksti: Rita Jussila
Kuvat: Markku Pajunen

Suomen Seniorihoiva Kokemuksia - Asiakastarinat - Jouko Pesonen

Jouko Pesonen ja Anni Enqvist käyvät usein yhdessä kaupungilla.

Suomen Seniorihoiva tuottaa ikäihmisille hoivaa pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella. Se työllistää avustajia, lähihoitajia ja sairaanhoitajia. Kaikkia työntekijöitä yhdistää aito halu työskennellä ikäihmisten parissa.

"Käymme Joukon kanssa usein kaupungilla. Ensin syömme aamupalan ja sitten lähdemme esimerkiksi Hakaniemen halliin, teemme ruokaostoksia ja käymme kahvilla", henkilökohtainen avustaja Anni Enqvist kertoo.

Henkilökohtainen avustaja Anni Enqvist Suomen Seniorihoivasta työskentelee Jouko Pesosen avustajana Helsingissä. Enqvist auttaa Pesosta arjen askareissa ja viettää hänen kanssaan laatuaikaa.

– Käymme Joukon kanssa usein kaupungilla. Ensin syömme aamupalan ja sitten lähdemme esimerkiksi Hakaniemen halliin, teemme ruokaostoksia ja käymme kahvilla. Myöhemmin ruokailemme, siivoan ja järjestelen hänen kotiaan ja keskustelemme monenlaisista asioista. Koskaan ei ole kiire, Anni Enqvist kertoo.

Jouko Pesonen on aikoinaan tehnyt pitkän ja ansioituneen uran asiantuntijatehtävissä teletekniikan alalla matkustellen ympäri Suomea. Huumori on ollut aina matkassa mukana, ja Pesosella onkin reissuistaan paljon mukaansatempaavia tarinoita kerrottavana.

"Anni on tottunut minun suunsoittooni. Hän tietää heti, mitä minä tarkoitan", Pesonen nauraa.

Sympaattisuus samoin kuin pitkä liike-elämän kokemus heijastuvat Pesosen olemuksesta. Miehen ansiot on huomioinut myös tasavallan presidentti, joka on myöntänyt Pesoselle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalin kultaristein.

Pesosen sydäntä lähellä ovat myös taide ja esteettisyys. Enqvist kertookin, että taide on aihe, josta he usein käyvät keskusteluja.

Vastuu kuuluu arkeen

Sekä Pesosen että Enqvistin mielestä yhdessäolo on luontevaa, eikä kummankaan tarvitse jännittää, mitä toinen tekee tai ajattelee. Kummatkin voivat kertoa toisilleen omasta elämästään.
Jouko Pesonen - Suomen Seniorihoiva asiakastarinat – kiireetön palvelu
– Anni on tottunut minun suunsoittooni. Hän tietää heti, mitä minä tarkoitan, Pesonen nauraa.

Jouko Pesonen on ollut Suomen Seniorihoivan asiakas vuodesta 2017. Hän teki silloin valinnan kahden palveluntarjoajan välillä.

– Suomen Seniorihoiva tuntui minulle oikealta valinnalta. Hankaluuksia ei ole ollut missään vaiheessa ja he ovat aina ymmärtäneet hyvin minun tapani ja tottumukseni, Pesonen myhäilee.

"Jokaisella seniorilla on oma arvokas elämäntarina ja omat tavat, joita tulee kunnioittaa", Enqvist jatkaa.

Enqvist viettää Pesosen luona päivän viikossa. Loput viikosta hän työskentelee muiden Suomen Seniorihoivan asiakkaiden kodeissa. Asiakkaan luona käy aina sama avustaja, mikä mahdollistaa luottamuksellisen suhteen rakentumisen. Vastuu kulkee Suomen Seniorihoivan työntekijöiden arjessa mukana.

– Jokaisella seniorilla on oma arvokas elämäntarina ja omat tavat, joita tulee kunnioittaa. Sen lisäksi, että hoidamme sovitut työtehtävät, meillä on vastuu siitä, että asiakas voi olla seurassamme oma itsensä ja tuntea olonsa arvostetuksi, Enqvist painottaa.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Suomen Seniorihoiva - asiakastarinat - kiireetön hoiva

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää kiireettömästä kotihoidosta tai mistä tahansa muusta, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä.

 

Kiireettömät hoivapalvelumme hinnoitellaan tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme hoiva- ja kuntoutuspalvelut ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Lisätietoa hoito- ja kuntoutuspalveluiden hinnoittelusta löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Asiakastarinat

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.

 

Lue lisää aiheesta:

Psykoterapeutti Marja Saarenheimon haastattelu

Yksinäisyys, masennus ja erilaiset mielenterveydelliset ongelmat vaivaavat monia ikäihmisiä. Psykoterapeutti Marja Saarenheimon mielestä asian edessä ei kuitenkaan tarvitse olla voimaton, vaan tehtävissä on paljonkin.

Asiakas: ”Onnea on aina sama avustaja”

Tampereen toimintojamme luotsaava Milja Hänninen kertoo, että sekä työntekijät että asiakkaat ovat olleet hämmästyneen ilahtuneita palvelun kiireettömyydestä ja siitä, että asiakkaan luona käy aina sama avustaja.

Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee sarkopeniaa

Lihaskuntoharjoittelu on paras keino ennaltaehkäistä ja hidastaa elimistön rappeutumista varsinkin lihaksissa ja luissa, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri, sisätautiopin dosentti ja erikoislääkäri Jan Sundell.

Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

"Seniorihoiva voi olla kaikkea seuranpidosta sairaanhoitoon. Parhaimmillaan asiakas voi saada kaiken samalta tiskiltä", kertoo Suomen Seniorihoivan palvelupäällikkö johtaja My Sundelin.

Kiireetön kotihoito luo turvaa muistisairaalle

"Kiireetön ja turvallinen kotihoito on kokonaisvaltaista välittämistä. Se huomioi liikunnan, ravitsemuksen, ehkäisee kaatumisriskit ja pitää huolta lääketurvallisuudesta", kertoo palvelupäällikkö My Sundelin.