Kotitalousvähennys vuonna 2023

Kotitalousvähennys tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että voit vähentää ostamiesi hoivapalveluiden hinnasta 60 prosenttia verotuksessa.

Kotitalousvähennys on valtion tarjoama veroetu, joka on suunniteltu lisäämään kotipalveluiden käyttöä ja samalla edistämään palvelualan yrittäjiä. Etu on kansantaloudellisesti merkittävä ja sitä hyödynnetään vuosittain aktiivisesti erityisesti suurituloisten toimesta.

Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi hoivapalvelut, siivous, asunnon remontointi ja digiapu.

Kotitalousvähennys 2020 määrä

Kuinka paljon kotitalousvähennystä voi saada?

Vuonna 2023 voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 3500 euroa vuodessa henkilöä kohden. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 7000 euron vähennyksen. Jos 3500 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää yhteensä 60 % työn osuudesta.

Maksimivähennyksen saat, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 6000  euroa (6000  euroa x 60 %) – omavastuu 100 euroa = 3500 euroa. Pariskunnan kohdalla maksimivähennyksen saa 12 000 euron työn osuudesta.

Kannattaa huomioida, että kotitalousvähennyksen voi saada myös omiin tai puolison vanhempiin kohdistuneesta hoivatyöstä.

Vielä vuonna 2021 kotitalousvähennyksenä sai vähentää 40 prosenttia työn osuudesta ja maksimivähennys oli 2 250 euroa henkilöä kohden.

Kotitalousvähennys 2020 suuruus

Näin hyödynnät kotitalousvähennyksen

Saadaksesi kotitalousvähennyksen, sinun tulee joko ilmoittaa tiedot suoraan verokortille OmaVerossa, jolloin kotitalousvähennys tulee huomioiduksi etukäteen veroprosentin alenemisena, mikäli tilaat uuden verokortin. Vaihtoehtoisesti voit täyttää lomakkeen 14A, jonka saa verottajan sivuilta.

Ilmoitukseen tarvitaan seuraavat tiedot:

  • Yrityksen Y-tunnus
  • Laskun loppusumma veroineen
  • Työn osuus veroineen
  • Säilytä kuitit tehdystä työstä itselläsi varmuuden vuoksi

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää kotitalousvähennyksestä tai muusta hoiva-alaan liittyvästä, niin ota meihin yhteyttä ja autamme sinua.

Kotitalousvähennys 2020 määrä

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä. Kotitalousvähennyksestä voit lukea lisää verottajan syventävistä ohjeista ja veronmaksajien sivuilta.

 

My Sundelin - Kotitalousvähennys
My Sundelin
Palvelupäällikkö
Terveydenhuollosta vastaava johtaja
050 326 5571
my.sundelin@suomenseniorihoiva.fi

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Ota meihin yhteyttä

Täytä oheinen lomake tai soita suoraan asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.

Soita 010 324 9000

 

 

 

Hinnoittelemme hoivapalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Palvelumme ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, johon on erillinen hinnasto kuntakohtaisesti. Kotitalousvähennys antaa palveluistamme -60 % veroedun, jonka jokainen voi vähentää omassa verotuksessaan. Lisätietoa hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Veroedut ja Kelan tuet

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.