Suomen Seniorihoiva syntyi diplomi-insinöörin halusta auttaa ikääntyneitä

Mika Suomisella oli kaikki edellytykset hienoon kansainväliseen uraan maailman johtavassa teknologiayhtiössä ABB:llä. Hän kuitenkin koki ikääntyneiden auttamisen niin tärkeäksi, että päätti perustaa ensimmäisenä Suomessa kiireettömään kotihoitoon erikoistuneen yrityksen, Suomen Seniorihoivan. Nyt yritys toimii kaikkialla Suomessa ja työllistää yli 500 työntekijää.

Suomen Seniorihoiva Mika Suominen

Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen. Kuva: Kimmo Torkkeli.

– Olen aina ollut luonteeltani huolehtivainen. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat kiinnostivat minua suuresti jo nuorena ja pohdin jo lukioaikana, lähdenkö opiskelemaan lääkäriksi vai insinööriksi. Lopulta päädyin kuitenkin Aalto-yliopistoon opiskelemaan diplomi-insinööriksi ja samalla aloin luomaan uraa kansainvälisen teknologiayhtiön eri tehtävissä, kertoo Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen.

Päätös jäi lopulta kaduttamaan nuorta tekniikan osaajaa.

– Aloin etsimään mahdollisuutta opiskella terveydenhuoltoalaa Aalto-yliopistossa. Onnekseni huomasin, että tuotantotalouden laitoksella oli paljon terveydenhuollon palveluliiketoiminnan osaamista, jatkaa Suominen.

Vuonna 2013 Suominen alkoi diplomityössään tutkia terveydenhuollon pelikenttää ja huomasi, että kotihoitoon panostetaan jatkossa yhä enemmän ja että ihmiset tulisivat asumaan omissa kodeissaan entistä pidempään. Samalla Suomiselle kirkastui ajatus ikääntyneille suunnatusta kiireettömän kotihoidon palvelusta, joka poikkeaisi merkittävästi julkisen puolen kotihoidosta.

"Ikäihmiset ovat jo antaneet tämän maan eteen kaikkensa. Koen, että nyt on meidän vuoromme auttaa heitä", Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen.

Näin syntyi Suomen Seniorihoiva, josta tuli samalla ensimmäinen kiireettömään kotihoitoon erikoistunut yritys Suomessa.

– Uskoin diplomityöhöni niin paljon, että perustin Suomen Seniorihoivan sillä hetkellä Aalto-yliopistossa, paljastaa Suominen.

Suominen pitää ikäihmisille suunnattuja palveluita erityisen tärkeinä, koska heillä on ollut suuri merkitys kotimaallemme.

– Ikäihmiset ovat jo antaneet tämän maan eteen kaikkensa. Koen, että nyt on meidän vuoromme auttaa heitä, Suominen kertoo.

Kunnianhimoinen tavoite rohkaisi jättämään turvallisen päivätyön

Vuonna 2016 Suomen Seniorihoiva lanseerasi ainutlaatuisen palvelukonseptinsa pääkaupunkiseudulla ja parin vuoden ajan Suominen pyöritti yrityksen toimintaa sivutoimisesti päivätyönsä ohella. Myyntipäällikön työ ABB:llä tarjosi haasteita ja mahdollisuuden edetä uralla, mutta Suominen halusi panostaa kaiken aikansa ikäihmisten kotihoitoon. Niinpä hän jätti turvallisen päivätyönsä ja siirtyi täysipäiväisesti yrityksensä johtoon.

Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen piti tunteikkaan puheen yhtiön 10-vuotisjuhlakonsertissa 13.7.2023.

– Minun tärkein tavoitteeni Suomen Seniorihoivan perustajana on se, että kaikille Suomen ikäihmisille voitaisiin mahdollistaa kiireetön kotihoito, jotta ikääntyneet voisivat nauttia hyvin ansaituista eläkepäivistä ja saada tärkeitä ilonpilkahduksia usein niin yksinäiseen arkeensa, sanoo Suominen.

Palvelu on saanut paljon kiitosta niin asiakkailta kuin omaisiltakin.

– Ihmisläheinen palvelukonseptimme on saanut positiivista palautetta alusta alkaen ja nautin siitä, että pääsen kehittämään sitä yhdessä huipputiimimme kanssa vieläkin paremmaksi, jatkaa Suominen.

Tarjolla merkityksellistä työtä ikäihmisten parissa

Suominen on huomannut, että asiakasta arvostavasta palvelumallista todella pidetään ja yritykselle saapuu jatkuvasti kyselyitä asiakkailta eri puolilta Suomea. Kiireetön kotihoito on mielekästä myös hoitajalle:

– Hoitoalalla työskentelee valtava määrä hyväsydämisiä ihmisiä, jotka haluavat tehdä työnsä huolellisesti, mutta julkisen sektorin pienillä resursseilla tehtävä työ saa monet palamaan loppuun. Suomen Seniorihoiva pystyy tarjoamaan mielekkään työpaikan myös hoitajalle, koska työtä tehdään meillä juuri niin kuin se pitäisi tehdä, kiireettömästi asiakkaan tarpeita ja persoonaa arvostaen.

Yrityksessä on alusta asti ollut mukana sairaanhoidon superammattilainen My Sundelin, joka toimii yrityksen palvelupäällikkönä. Sundelinilla on yli 20 vuoden kokemus ikäihmisten hoivasta.

– On mahtavaa, että olen tavannut henkilön, jolle seniorihoiva on sydämen asia. Myös kaikki työntekijämme pitävät Myn kanssa työskentelystä. My on tuonut kentälle osaamista: jos hän ei pysty jotakin asiaa hoitamaan, niin ei sitten kukaan, Suominen toteaa kiitollisena.

Rita Jussila Mika Suominen My Sundelin – Seniorihoiva

Kuvassa viestintä- ja henkilöstöpäällikkö Rita Jussila ja palvelupäällikkö My Sundelin yhdessä toimitusjohtaja Mika Suomisen kanssa.

Suomen Seniorihoivan henkilöstöpäällikkönä toimii johtamisen ja viestinnän mestari Rita Jussila, jonka useimmat työntekijät tapaavat rekrytoinnin yhteydessä.

– Ritan mittava kokemus ja osaaminen on ollut vahvan kasvumme mahdollistaja. Rita järjestää mielellään myös kivoja tilaisuuksia työntekijöillemme ja ylläpitää hyvinvointia. On upeaa työskennellä hänen kanssaan, Suominen kiittää.

Kiireetöntä kotihoitoa valtakunnallisesti

Toisin kuin julkisella puolella, jossa hoitajat käyvät jopa kymmenien asiakkaiden luona päivän aikana, Suomen Seniorihoivan työntekijät voivat viettää asiakkaan luona niin monta tuntia kuin asiakas haluaa. Esimerkiksi sen sijaan, että asiakkaalle vietäisiin purkillinen valmisruokaa, voivat hoitaja ja asiakas vaikkapa laittaa ruokaa yhdessä. Kiireen tunne häviää ja aidoille kohtaamisille jää aikaa.

Iäkäs ihminen saattaa usein tarvita monenlaista apua, mutta oikeiden tahojen löytäminen voi olla kiven takana. Suomen Seniorihoivassa kaikesta tehdään mahdollisimman yksinkertaista asiakkaalle.

Suomen Seniorihoiva kiireeton kotihoito helsinki espoo turku tampere

– Olemme alan edelläkävijöitä, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että asiakkaamme saavat kaikki haluamansa palvelut samasta paikasta; oli tarve sitten seuranpidolle, fysioterapialle tai kotitaloustöille. Meillä ei myöskään ole alihankkijoita tai kevytyrittäjiä, vaan tuotamme kaikki palvelut itse omilla työntekijöillä, minkä ansiosta varmistamme, että jokaisessa asiakaskohtaamisessa vaalitaan nimenomaan Suomen Seniorihoivan arvoja: kiireettömyyttä, inhimillisyyttä ja aitoa läsnäoloa, Suominen kertoo.

"Nyt voin viimein todeta, että olemme aidosti koko Suomen Seniorihoiva", Suominen toteaa tyytyväisenä.

Toimittuaan ensin menestyneesti pääkaupunkiseudulla useita vuosia, Suomen Seniorihoiva laajensi palvelunsa Tampereen ja Turun alueille. Jatkoa seurasi lokakuussa 2021, kun yritys lanseerasi palvelunsa valtakunnalliseksi ja toi kiireettömän kotihoidon kaikkien Suomen ikäihmisten saataville.

– Nyt voin viimein todeta, että olemme aidosti koko Suomen Seniorihoiva, Suominen toteaa tyytyväisenä.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä.

 

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

 

 

Suomen Seniorihoivan kiireetön kotihoito hinnoitellaan tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme palvelut ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Lisätietoa löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Artikkelit

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.

 

Lue lisää aiheesta:

Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee sarkopeniaa

Lihaskuntoharjoittelu on paras keino ennaltaehkäistä ja hidastaa elimistön rappeutumista varsinkin lihaksissa ja luissa, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri, sisätautiopin dosentti ja erikoislääkäri Jan Sundell.

Kiireetön kotihoito luo turvaa muistisairaalle

"Kiireetön ja turvallinen kotihoito on kokonaisvaltaista välittämistä. Se huomioi liikunnan, ravitsemuksen, ehkäisee kaatumisriskit ja pitää huolta lääketurvallisuudesta", kertoo palvelupäällikkö My Sundelin.

Psykoterapeutti Marja Saarenheimon haastattelu

Yksinäisyys, masennus ja erilaiset mielenterveydelliset ongelmat vaivaavat monia ikäihmisiä. Psykoterapeutti Marja Saarenheimon mielestä asian edessä ei kuitenkaan tarvitse olla voimaton, vaan tehtävissä on paljonkin.

Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

"Seniorihoiva voi olla kaikkea seuranpidosta sairaanhoitoon. Parhaimmillaan asiakas voi saada kaiken samalta tiskiltä", kertoo Suomen Seniorihoivan terveydenhuollosta vastaava johtaja My Sundelin.

Kokenut kaksikko ottaa vetovastuun Tampereen toimipisteestä

Elokuun alussa Tampereen tiimimme vahvistui kahdella uudella palvelukoordinaattorilla, Saara Pitkälällä ja Samuli Koskisella. Vuosien kokemus ikäihmisten parissa työskentelystä ja aito halu rikastuttaa asiakkaidemme elämää vie heitä eteenpäin.