Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna

Henkilökohtaista apua hämeenlinnalaisten arjen askareisiin

Henkilökohtainen avustaja toteuttaa kaikkia päivittäiseen elämään liittyviä toimenpiteitä. Sovimme jokaisen asiakkaamme kanssa yksityiskohtaisesti juuri heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivasta palvelukokonaisuudesta.

Palvelemme vankalla ammattitaidolla hämeenlinnalaisia ikäihmisiä, vammautuneita tai kroonisesti sairaita henkilökohtaisen avun asiakkaitamme. Teemme työmme kiireettömästi, huolellisesti ja aidosti välittäen.

Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinnassa - Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna - Suomen Seniorihoiva

Asiakastyytyväisyytemme on 4,7 / 5

Soita ja tilaa 010 324 9000

Hämeenlinnan lähin Suomen Seniorihoivan toimipiste sijaitsee Tampereella osoitteessa Kalevantie 2, hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Toteutamme palveluamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki avustajat ovat meillä töissä suurella sydämellä, iloisella mielellä ja terveellä maalaisjärjellä. Heidät on valittu tehtävään tarkan rekrytointiprosessimme mukaisesti, jossa määritämme työntekijän soveltuvuuden alalle ja tarkastamme heidän taustat.

Henkilökohtainen avustaja – kiireetön ja huolellinen, aito ystävä

Jokaiselle asiakkaallemme nimetään oma henkilökohtainen avustaja.

Tuttu ja turvallinen avustaja toimii asiakkaan tukena ja seurana kaikessa toiminnassa. Toimimme aina kiireettömästi ja olemme asiakkaan luona läsnä niin pitkään kuin asiakas toivoo. Meillä on aikaa vaikka koko päiväksi tai yöksi.

Palveluvalikoima on laaja ja se räätälöidään aina jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Palvelut sisältävät esimerkiksi seuranpitoa arjen askareissa tai avustamista ulkoilussa, ruoanlaitossa, vaatehuollossa ja peseytymisessä.

Henkilökohtainen avustaja on mahdollista saada luoksenne muutamasta kerrasta kuussa aina ympärivuorokautiseen palveluun saakka.

Ota meihin yhteyttä ja saat kiireetöntä huolenpitoa suurella sydämellä.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna - Suomen seniorihoiva

Esimerkkejä, missä henkilökohtainen avustaja voi auttaa:

 • hoivapalvelut: kotihoito, kotipalvelut, ja muut tukipalvelut senioreille ja vammaisille
 • seuranpito kotona ja kodin ulkopuolella esimerkiksi elokuvateatterissa tai museossa
 • asiointiapu esimerkiksi kaupassa, apteekissa ja pankissa
 • virikkeellinen toiminta (seurustelu, matkailu, askartelu, käsityöt, korttipelit)
 • ulkoilu ja liikunta sekä niissä avustaminen
 • ruoanlaitto ja leipominen yhdessä tai ruoan valmistaminen
 • avustaminen päivittäistoimissa (pukeutuminen, henkilökohtainen hygienia)
 • avustaminen elektroniikan ja uuden teknologian käytössä
 • saattoapu esimerkiksi sukulaisten ja ystävien luokse
 • lääkärikäynneissä avustaminen ja lääkkeistä muistuttaminen
 • sairaalasta kotiuttaminen turvallisesti ja suunnitelmallisesti
 • saattohoito asiakkaan omassa tutussa ja turvallisessa kodissa
 • tavanomaiset kotitaloustyöt (tiskaus, siivous, pyykinpesu, silitys, jätehuolto)
 • pihatyöt (nurmikonleikkuu, puutarhanhoito, lumenluonti ja hiekoitus)
 • mahdollisesti jopa ympärivuorokautinen huolenpito
 • omaishoidon lomitukset

Stefan, 77v.

"Olen erittäin tyytyväinen henkilökohtaiseen avustajaani."

Kaarina, 89v.

"Henkilökohtainen palvelualttius ja empaattinen työote."

Hienovaraisesti yksityisyyttänne kunnioittaen

Meillä ei ole isoilla logoilla varustettuja värikkäitä mainosautoja eikä avustajillamme ole logoilla varustettuja työasuja, vaan henkilökohtainen avustaja tulee aina luoksenne hienovaraisesti yksityisyyttänne kunnioittaen aivan kuten kuka tahansa ystävä tai sukulainen olisi kylässä.

Toimimme siis aina hienovaraisesti herättämättä huomiota ja kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä.

Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna - Kanta-Häme

Kattavalla osaamisella huoletonta arkea

Meillä on pitkä kokemus erilaisten sairauksien hoitamisesta ja kuntoutuksesta asiakkaan kotona. Erityisesti ikääntyneille tyypilliset sairaudetneurologiset sairaudet sekä monet muut krooniset sairaudet ovat erityisosaamistamme.

Hoidamme esimerkiksi seuraavia sairauksia ammattitaidolla ja kokemuksella:

Virikkeellinen toiminta

Toteutamme myös monipuolista virikkeellistä palvelua. Henkilökohtainen apu voi pitää sisällään esimerkiksi seuranpitoa, liikuntaa, ulkoilua, askartelua, ompelua, korttipelejä, teatteria, oopperaa, musiikkia, urheilutapahtumia ja elokuvia, jotka ovat kaikki hyödyllistä viriketoimintaa ja parantavat seniorin tai vammautuneen elämänlaatua ja lisäävät yleistä vireystilaa.

Lisäksi liikkuminen ylläpitää lihaskuntoa, minkä takia tuolijumppa tai ulkona liikkuminen ovat tärkeitä yleisen toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Voit lukea lisää viriketoimintaan liittyvistä palveluistamme tältä sivustolta.

Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna - Suomen Seniorihoiva Hämeenlinna

Asiointi ja matkailu

Tuemme ikäihmisten ja vammautuneiden asiointia, liikkumista ja matkailua. Avustamme tarvittaessa pankissa tai virastoissa asiointia tai erilaisten kotimaan ja ulkomaan matkojen toteuttamisessa.

Monet haaveilevat lähtevänsä vielä kerran jonnekin lämpimään tai järven rauhaan mökille. Me teemme siitä mahdollista.

Voit ottaa henkilökohtaisen avustajan mukaan matkalle tai retkelle, jolloin pystyt keskittymään enemmän pelkästään lomailuun, kun avustajasi hoitaa kaikki käytännön asiat puolestasi.

Kotipalvelut ja pihatyöt

Henkilökohtainen avustaja suorittaa myös monenlaisia kotipalveluita, mitkä kattavat kaikki kotitaloustöihin liittyvät toiminnot ja niissä avustamisen.

Teemme kodistasi turvallisen ja puhtaan paikan elää ja asua. Kotipalveluihin kuuluvat esimerkiksi pyykinpesu, silitys, imurointi, kodinhoito, pihatyöt ja kevyet kodin perusparannustyöt.

Voit lukea tarkemmin siivouspalveluistamme tältä sivustolta.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna

Maksuton etähoito ja -neuvonta

Kiireettömän kotihoidon tueksi Suomen Seniorihoiva tarjoaa kaikille asiakkailleen myös maksuttoman etäsairaanhoitajapalvelun, joka on saatavilla valtakunnallisesti riippumatta siitä, millaisia palveluita on meiltä tilannut. Etäsairaanhoitajalta voi kysyä neuvoa, kun jokin omaan terveyteen liittyvä asia askarruttaa.

Etäsairaanhoitajan puhelinaika varataan asiakaspalvelustamme joko soittamalla tai viestillä. Etähoitoon osallistuu laaja kaarti terveydenhoitoalan ammattilaisia: sairaanhoitajia, muistihoitajia, fysioterapeutteja ja lähihoitajia.

He osaavat ohjata asiakasta kaikissa hänen terveydentilaansa liittyvissä kysymyksissä ja arjen toimintojen järjestämisessä sekä samalla arvioivat, vaatiiko asia lääkärin vastaanotolle lähtemistä.

Etäsairaanhoitoon voi ottaa yhteyttä ainakin seuraavissa asioissa:

 • Erilaisten mittaustulosten tulkinta (verenpaine- ja verensokeriarvot)
 • Muistisairaan käytökseen liittyvät huolet
 • Ruokavalioon liittyvä neuvonta
 • Turvalliseen liikkumiseen liittyvä neuvonta
 • Oikean asiantuntijan puoleen kääntyminen
 • Tarvittavien apuvälineiden kartoittaminen
 • Yleiset terveydentilaan liittyvät huolet

Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna - Kanta-Häme

Senioripalvelut Hämeenlinnassa

Kauniin luonnon ympäröimä Hämeenlinna on täynnä mahdollisuuksia elämästä nauttiville senioreille. 68 000 asukkaan Hämeenlinna on täynnä kulttuuria sekä toinen toistaan upeimpia ravintoloita. Laadukas ravintolamaailma heijastuu myös kahvilakulttuuriin, joten senioreille on tarjolla mitä hienoimpia paikkoja seurusteluun ja ystävien tapaamiseen. Vintagesta ja kirpputoreista kiinnostuneille ikäihmisille kaupunki on kultakeidas.

Hämeenlinnan asukkaiden sosiaali- ja terveydenhuollosta vastaa sote-uudistuksen myötä Kanta-Hämeen hyvinvointialue. Ikääntyneiden palvelut löytyvät toistaiseksi Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta, jonne on koottu laaja ja kattava paketti ikäihmisille tarjottavista palveluista. Sivuston kautta saat yhteyden niin terveydenhuoltoon kuin tietoa mielekkäistä tavoista viettää vapaa-aikaa yli 330 järven ympäröimässä kaupungissa. Tärkeät puhelinnumerot on koottu tänne, jotta yhteydenotto on mahdollisimman vaivatonta.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ja Hämeenlinnan ikäihmisten asiakasohjausyksikkö tarjoaa senioreille sekä heidän läheisilleen palveluihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Asiakkaiden hoiva ja kotona asuminen varmistetaan – eikä ketään jätetä pulaan. Hyvinvointialue haluaa huolehtia ikäihmisten hoidon ja turvan toimivuuden joka päivä. Palveluohjaajat vastaavat puhelimeen päivittäin ja soittoajat löytyvät täältä. Avuntarpeesta voi ilmoittaa myös sähköisesti tai Enska-ensikontaktilomakkeella.

Jos sinulla on tarvetta terveydenhuollon palveluihin, tarjoaa hyvinvointialue lukuisia ympäri vuorokauden avoinna olevia sähköisiä palveluita. Hämeenlinnan palvelut löytyvät täältä.

Senioreiden elämänlaatua halutaan pitää yllä tarjoamalla heille mahdollisuutta asua kotona mahdollisimman pitkään voimavarat, yksilölliset tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Palvelut ja hoivatyön tarve kartoitetaan yhdessä, jotta seniorin elämänlaatu pysyy mahdollisimman hyvänä. Lisätietoja erilaisista asumiseen liittyvistä ratkaisuista löydät täältä. Sivustolta saat tietoa myös palveluasumisesta ja muista tuetuista asumismuodoista.

Hyvään vanhuuteen kuuluu tärkeänä osana myös aktiivinen ja hyvää mieltä tuova sosiaalinen elämä, ja tähän Hämeenlinna tarjoaa oivat mahdollisuudet. Arkisin klo 9 ja 14 välisenä aikana seniorit pääsevät liikkumaan paikallisliikenteessä lastenlipun hinnalla. Upean luonnon ympäröimä Hämeenlinna tarjoaa ilmaisten liikunta- ja virkistysmahdollisuuksien lisäksi myös ohjattua toimintaa senioreille. Senioriliikuntakortin avulla senioreita kannustetaan itsenäiseen liikuntaan ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Kortilla pääset muun muassa ilmaiseksi Hämeelinnan tai Lammin uimahalleihin. Lisätietoja kortista löydät täältä.

Kaupungista löytyy myös Vapaaehtoiskeskus Pysäkki, joka tarjoaa monenlaista vilkasta toimintaa niin ikäihmisille kuin vapaaehtoisille. Pysäkki on kaupungin ja Hämeenlinna-Vanaja seurakunnan yhteisprojekti, ja sen tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja hyvinvointia tarjoamalla mm. ulkoilu- ja asiointiapua sekä tiloja, joissa voi kokoontua keskustellen tai toimintaan osallistuen.

Suomen Seniorihoiva tarjoaa ikääntyneille kiireetöntä hoiva- ja seuranpitopalveluita kotisairaanhoidosta, siivouspalveluihin sekä liikunta- ja viriketoimintaan. Meille ikääntyneiden arvokas vanhuus on kunnia-asia, ja haluamme tarjota heille laadukasta palvelua ympäri vuorokauden, viikon jokaisena päivänä. Voit tutustua tarjontaamme täältä ja lukea muiden senioreiden kokemuksista tästä. Saat yhteyden Seniorihoivaan täyttämällä yhteydenottolomakkeen tästä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 324 9000.

Suomen seniorihoiva Hämeenlinna - henkilökohtainen avustaja Hämeenlinnassa - Hämeenlinnan henkilökohtainen avustaja

Palveluseteli henkilökohtaiseen avustajaan

Arjen käytännön toimiin on mahdollista saada myös henkilökohtaista apua, jos kriteerit täyttyvät. Avun tarve on välttämätöntä ja toistuvaa sairauden tai muun vamman vuoksi. 

Vaikeavammainen ihminen saa henkilökohtaisen avustajan, joka auttaa välttämättömissä asioissa kotona ja kodin ulkopuolella. Henkilökohtaisesta avusta määrää vammaispalvelulaki, ja sitä voi saada kodin ulkopuolisiin toimiin kuukaudessa vähintään 30 tuntia. Kanta-Hämeen hyvinvointialue voi ostaa henkilökohtaisen avustajan palvelut tai sen hankintaan voi saada myös palvelusetelin. 

Vammaissosiaalityön toimipiste Hämeenlinnassa sijaitsee osoitteessa Ansarikuja 1 A, (0.krs), 13100 Hämeenlinna. Yhteyttä suositellaan ensisijaisesti ottamaan puhelimitse tai sähköpostilla. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä. Lue lisää Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tarjoamista vammaisten palveluista täältä.

Palvelemme kaikkialla Suomessa

Meillä on tyytyväisiä asiakkaita hyvin laajasti ympäri Hämeenlinnaa ja toimimme myös Hämeenlinnan lähikunnissa, kuten Turenki, Siiri, Parola, Majalahti, Iittala ja Renko, joten varmasti myös lähialueenne on meille tuttu.

Palvelemme kaikkialla Suomessa, joten henkilökohtainen avustaja on myös saatavilla ympäri Suomen. Voit käydä tutustumassa palvelujemme kaupunkikohtaisiin sivustoihin tarkemmin.

Toimimme muun muassa Hämeenlinnassa, Turussa, Porissa, Salossa, Raisiossa, Raumalla, Vaasassa, Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Keravalla, Siuntiossa, Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Oulussa, Seinäjoella, Joensuussa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Suomen Seniorihoivan toimistot löytyvät Helsingistä, Espoosta, Turusta ja Tampereelta.

Suomen Seniorihoiva Oy
Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi
Laskutustiedot
Facebook
Intagram
Twitter
LinkedIn

Tietoa eri sairauksista ja muista hoiva-alaan liittyvästä voit lukea tietopankistamme.

Suomen Seniorihoiva on Hämeenlinnan kaupungin sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen hyväksymä kotipalvelujen ja kotipalvelun tukipalvelujen tuottaja sekä aluehallintoviraston hyväksymä terveydenhuollon palvelujen tuottaja. Toimintaamme valvoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Voit tutustua yleisesti vanhusten palveluihin tällä sivustolla ja hoivapalveluihimme tällä sivustolla sekä siivouspalveluihimme täältä.

Mikäli haluat ilahduttaa läheistäsi, esimerkiksi vanhempiasi tai isovanhempiasi, meiltä voit ostaa myös lahjakortin, millä voi hankkia mitä tahansa palveluitamme. Lahjakortti on kätevä tapa muistaa lähimmäistä merkki- ja juhlapäivinä.

Salme, 88v.

"Olen erittäin tyytyväinen, minulle valittu avustaja sopii erinomaisesti minun tarpeisiin."

Harri, 86v.

"Aikataulumuutokset voidaan sopia keskenämme suullisesti ja sopimukset ovat pitäneet 100 prosenttisesti."

Henkilökohtaisen avustajan hinta

Henkilökohtainen avustaja ja sen hinta vaihtelevat hieman hoidettavan hoitotarpeen mukaan 39 – 44 €/h alv. 0 % välillä.

Edellä mainituista hinnoista saa -60 % kotitalousvähennyksellä pois, jolloin palvelun todellinen kustannus on 15,60 €/h – 17,60 €/h alv. 0 %.

Voit katsoa tarkemman hinnastomme täältä. Hinnastosta löydät myös kotisairaanhoidon hinnoittelun. Ota yhteyttä meihin, mikäli sinulle herää jotain kysyttävää!

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna

Kotitalousvähennyksellä jopa -60 % pois kustannuksista

Itsemaksavana asiakkaana voit vähentää 60 prosenttia maksamasi työn määrästä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 500 euroa per henkilö ja pariskunnan enimmäisvähennys on 7 000 euroa. Katso lisätietoa verottajan sivuilta ja syventävistä ohjeista tai veronmaksajien sivuilta.

Tiesitkö, että kotitalousvähennyksen saa myös hoiva- ja hoitotyöstä, joka kohdistuu omiin, puolison sekä edesmenneen puolison vanhempiin tai heidän puolisoihin.

Autamme mielellämme kotitalousvähennyksen hakemisessa!

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Hämeenlinna

Ota yhteyttä ja varaa ilmainen tutustumiskäynti, niin tulemme luoksenne keskustelemaan teille sopivana ajankohtana

Täytä oheinen yhteydenottolomake, niin olemme teihin yhteydessä toivomananne ajankohtana. Tutustumiskäynti ei sido teitä mihinkään, vaan tarkoituksena on antaa teille parempi kuva yrityksemme arvoista ja toiminnasta sekä käydä tarkemmin läpi palvelutarpeenne ja sopia juuri teidän tilanteeseenne sopivasta palvelukokonaisuudesta.

Henkilökohtainen avustaja on nimensä mukaisesti henkilökohtainen ja juuri teille nimetty työntekijä. Haluamme kuulla henkilökohtaiset tarpeenne, jotta voimme yksilöidä juuri teille sopivan henkilökohtaisen avustajan ja parhaan mahdollisen palvelukokonaisuuden. Näin saamme tyytyväisen asiakassuhteen ja toimivan yhteistyön.

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Hinnoittelemme Hämeenlinnassa tehtävän henkilökohtaisen avun palvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme henkilökohtainen apu on hämeenlinnalaisille arvonlisäverotonta ja perustuu aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Lisätietoa Hämeenlinnan henkilökohtaisen avustajan hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää