Kiireetön kotihoito luo turvaa muistisairaalle

Yhteiskunnan tavoite supistaa palveluasumista entisestään lisää muistisairaiden ikäihmisten kotihoitoa. Kiireettömyys ja yksilöllinen kuntoutus luovat turvallisuuden tunnetta ja tukevat seniorin elinvuosia kotona.

Muistisairaiden kotihoidossa kiireettömyyden, turvallisuuden, luottamuksen ja omahoitajan merkitys korostuvat.

Henkilokohtainen avustaja Salo - Suomen Seniorihoiva Salo - Kiireeton kotihoito

– Usein kotihoidon haasteena on kiire ja hoitajien vaihtuvuus. Kun yhdellä ihmisellä käy useita eri hoitajia, kunnollista sidettä hoidettavaan ei pääse muodostumaan. Vaarana on, ettei kukaan hoitajista havaitse muutoksia voinnissa riittävän ajoissa, palvelupäällikkö My Sundelin Suomen Seniorihoivalta sanoo.

– Omahoitajan kanssa luottamus pääsee syntymään ja potilaan tunteva hoitaja osaa reagoida voinnin muutoksiin heti. Henkilökohtaisella hoitosuhteella vahvistetaan seniorin turvallisuudentunnetta, Sundelin jatkaa.

Muistisairaan kotihoito on kokonaisuus, joka vaatii aikaa.

– Kiireetön ja turvallinen kotihoito on kokonaisvaltaista välittämistä. Se huomioi liikunnan, ravitsemuksen, ehkäisee kaatumisriskit ja pitää huolta lääketurvallisuudesta. Siihen sisältyy kodin puhtauden ja seniorin henkilökohtaisen hygienian ylläpito, seuranpitoa unohtamatta, Sundelin kuvailee ja toteaa yhdessä kotikäynnissä vierähtävän helposti vähintään kolme tuntia.

Suomen Seniorihoiva henkilokohtainen avustaja etusivu nosto

Läsnäoloa ja onnen hetkiä

Seniorin elämää arvostava hoito on aktivoivaa, ei immobilisoivaa.
My Sundelin - Suomen Seniorihoiva - Kiireetön kotihoito
– Muistisairautta voi kuntouttaa, oli lähtötilanne mikä tahansa. Vanhojen tuttujen kodin askareiden tekeminen yhdessä aktivoi kehoa ja mieltä. Voinnin salliessa ulkoilu ja samanaikainen jutustelu on lääke, joka tutkitusti kuntouttaa surkastunutta aivolisäkettä. Sisällä voidaan tanssia tai jumpata, muistella yhdessä elämän arvokasta kulkua valokuvia katselemalla tai kenties harjoittaa aivotoimintaa ristikkoja ratkomalla, Sundelin antaa esimerkkejä kuntouttamisen loputtomista mahdollisuuksista.

Säännöllisellä seuranpidolla ylläpidetään hyvää elämää ja ehkäistään hylätyksi tulemisen tunnetta.

– Seurustelu, laulaminen, muistelu ja esimerkiksi yhdessä syöminen luovat onnen tunteita sairaudesta huolimatta. Kiireetön kohtaaminen saa seniorin tuntemaan itsensä arvokkaaksi ja elämänsä merkitykselliseksi.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Kotihoito Turku - Seniori-info - Yksityinen kotihoito Turku - Suomen Seniorihoiva Turku

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää kiireettömästä kotihoidosta tai mistä tahansa muusta, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä.

My Sundelin Kiireetön kotihoito
My Sundelin
Palvelupäällikkö
Terveydenhuollosta vastaava johtaja
050 326 5571
my.sundelin@suomenseniorihoiva.fi

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Ota meihin yhteyttä

Täytä oheinen lomake tai soita suoraan asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.

Soita 010 324 9000

 

 

Kiireettömät hoivapalvelumme hinnoitellaan tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme hoiva- ja kuntoutuspalvelut ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Lisätietoa hoito- ja kuntoutuspalveluiden hinnoittelusta löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Artikkelit

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.

 

Lue lisää aiheesta:

Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee sarkopeniaa

Lihaskuntoharjoittelu on paras keino ennaltaehkäistä ja hidastaa elimistön rappeutumista varsinkin lihaksissa ja luissa, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri, sisätautiopin dosentti ja erikoislääkäri Jan Sundell.

Fysioterapialla lisää hyviä elinvuosia

Kuntoutus ja fysioterapia ovat tärkeässä roolissa ikääntyneen toimintakyvylle. Nivelten liikkuvuudesta ja lihaskunnosta huolehtiminen on erityisen tärkeää, sillä niillä voidaan merkittävästi edistää toimintakyvyn säilyttämistä.

Psykoterapeutti Marja Saarenheimon haastattelu

Yksinäisyys, masennus ja erilaiset mielenterveydelliset ongelmat vaivaavat monia ikäihmisiä. Psykoterapeutti Marja Saarenheimon mielestä asian edessä ei kuitenkaan tarvitse olla voimaton, vaan tehtävissä on paljonkin.

Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

"Seniorihoiva voi olla kaikkea seuranpidosta sairaanhoitoon. Parhaimmillaan asiakas voi saada kaiken samalta tiskiltä", kertoo Suomen Seniorihoivan palvelupäällikkö johtaja My Sundelin.

Asiakas: ”Onnea on aina sama avustaja”

Tampereen toimintojamme luotsaava Milja Hänninen kertoo, että sekä työntekijät että asiakkaat ovat olleet hämmästyneen ilahtuneita palvelun kiireettömyydestä ja siitä, että asiakkaan luona käy aina sama avustaja.