Käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että omaa asuntoa vastaan otetaan lainaa ja asunnossa voi jatkaa asumista normaalisti.

Suomalaisten suurin omaisuus on tilastojen mukaan asuntovarallisuudessa. Monesti tilanne saattaa olla niin, että oma eläke on varsin pieni, mutta silti omistaa merkittävän varallisuuden kiinteistöjen tai asuntojen muodossa. Tässä tilanteessa käänteinen asuntolaina tarjoaa hyvän mahdollisuuden rahoittaa esimerkiksi omia hoiva- ja lääkärikulujaan ja samalla nauttia hyvin ansaituista eläkepäivistään.

Käänteinen asuntolaina

Kenelle käänteinen asuntolaina sopii?

Mikäli sinulla on velaton tai lähes velaton asunto ja olet hoitanut taloutesi muuten hyvin, tilanteesi sopii todennäköisesti käänteiselle asuntolainalle.

Miten käänteinen asuntolaina toimii?

Käänteisessä asuntolainassa asunnosta tarvitsee muuttaa pois. Omistus- ja asumisoikeus säilyvät lainasta huolimatta ja asunto toimii lainan vakuutena. Lainan maksu hoidetaan, kun asunto myydään esimerkiksi palvelutaloon muutettaessa tai myöhemmin perikunnan toimesta.

 • Asuntosi pysyy omistuksessasi
 • Saat rahat heti käyttöösi omalle tilillesi
 • Tyypillinen laina-aika on 10 vuotta, jonka jälkeen tilanne katsotaan uudelleen
 • Lainamäärä on 50 – 75 prosenttia asunnon arvosta
 • Laina-aikana maksat vain lainan korot
 • Lainan saantiin vaikuttavat asunnon myyntipotentiaali, kunto ja sijainti sekä lainaajan taloustilanne

 

Käänteinen asuntolaina - Käänteinen laina

 

Mihin käänteistä asuntolainaa voi käyttää?

Listasimme muutamia käyttökohteita käänteiselle asuntolainalle:

 • Hoiva- ja hyvinvointipalveluiden hankkimiseen, jolloin voit helposti rahoittaa esimerkiksi päivittäiset hoiva-, siivous- ja seuranpitopalvelut
 • Lääketieteelliseen toimenpiteeseen, jolloin voit esimerkiksi käyttää yksityisiä terveyspalveluita ja välttyä pitkiltä jonotusajoilta
 • Matkusteluun ja elämästä nauttimiseen, jolloin voi hyödyntää omaa varallisuuttasi ja maksaa sillä esimerkiksi lomamatkoja
 • Taloyhtiölainan maksuun, mikäli esimerkiksi taloyhtiössäsi on ollut putkiremontti tai muita kalliita peruskorjauksia
 • Sijoitustoimintaan, mikäli esimerkiksi haluat käyttää asuntovarallisuuttasi parempaan sijoitukseen.  Tulonhankkimislainan korot voi myös vähentää verotuksessa

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää käänteisestä asuntolainasta tai muusta hoiva-alaan liittyvästä, niin ota meihin yhteyttä ja autamme sinua.

Käänteinen asuntolaina - Käänteinen laina

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä. Käänteisestä asuntolainasta voit lukea lisää esimerkiksi eri pankkien sivuilta.

 

My Sundelin Käänteinen asuntolaina - Käänteinen laina
My Sundelin
Palvelupäällikkö
Terveydenhuollosta vastaava johtaja
050 326 5571
my.sundelin@suomenseniorihoiva.fi

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Ota meihin yhteyttä

Täytä oheinen lomake tai soita suoraan asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.

Soita 010 324 9000

 

 

 

Hinnoittelemme hoivapalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Palvelumme ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, johon on erillinen hinnasto kuntakohtaisesti. Käänteinen asuntolaina mahdollistaa esimerkiksi hoivapalveluiden rahoituksen ja eläkepäivistä nauttimisen. Lisätietoa hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Rahoitus

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.

Jaa Facebookissa2.1k
Jaa Twitterissä
Ota meihin yhteyttä