Tietopankki

Tervetuloa seniorien tietopankkiimme!

Käsittelemme tällä sivulla ikääntyneille tyypillisiä sairauksia, ravitsemuksellisia vinkkejä, liikuntaan ja aktiviteetteihin liittyviä juttuja sekä yleisesti hoiva-alaa koskevia ajankohtaisia aiheita.

Seniorien tietopankki - Hoiva-alan tietopankki - Suomen Seniorihoiva - Tietoa sairauksista - Tietoa muistisairauksista

Julkaisuista voi olla erityisesti hyötyä esimerkiksi senioreille, omaishoitajille tai ikääntyneiden lähipiirille.

Voitte myös jakaa julkaisuja tutuillenne sosiaalisen median -painikkeista.

 

Tietopankin kategoriat:

Muistisairaudet

Suomessa on noin 200 000 muistisairautta sairastavaa ihmistä. Muistisairauksien oireet alkavat usein hiljattain, minkä takia oireita ei heti huomaa. Esimerkiksi Alzheimer ja Lewyn kappale -tauti aiheuttavat dementiaa.

Neurologiset sairaudet

Neurologiset sairaudet kuten MS-tauti, Parkinsonin tauti ja ALS-tauti yleistyvät iän noustessa. Neurologiset oireet ovat usein moninaisia ja haittaavat arkista elämää, jolloin ulkopuolisen avun tarve kasvaa.

Ikääntyneiden sairaudet

Ikääntyminen nostaa monen sairauden riskiä. Monet yleiset sairaudet kuten diabetes, sydänsairaudet ja syövät ovat väestön ikääntyessä yhä useamman ikäihmisen kiusana.

Ravinto

Ravinnolla on huomattava vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveelliset elämäntavat laskevat merkittävästi useimpien sairauksien riskejä.

Liikunta

Liikunta on erityisen tärkeää ikääntyville ihmisille sen vuoksi, että se hidastaa vanhenemisen tuomia muutoksia. Esimerkiksi lihaskuntoharjoittelulla voidaan ehkäistä sarkopeniaa.

Rahoitus

Yksityisten hoitopalveluiden rahoittaminen voi olla monelle pienituloiselle eläkeläiselle haastavaa. Onneksi on olemassa eri vaihtoehtoja, joilla voi rahoittaa palveluitaan.

Artikkelit

Lue, kuinka asiantuntijamme kertovat, miten kotioloja voi parantaa ja omaa terveydentilaa edistää melkein missä tahansa tilanteessa. Haastattelussa mm. Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri Jan Sundell.

Asiakastarinat

Ikäihmisten hoivassa tärkeintä on turvallisuus ja seniorin kokonaisvaltainen huomioiminen. Tämän mahdollistaa kiireetön palvelu ja aito, välittävä läsnäolo. Lue, mitä asiakkaamme kertovat meistä.

Veroedut ja Kelan tuet

Tiesitkö, että sinulla saattaa olla oikeus Kelan myöntämään eläkkeensaajan hoitotukeen, mikäli olet eläkkeellä ja toimintakykysi on heikentynyt. Tämän lisäksi voit hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessasi tilaamistasi hoiva- ja kotipalveluista.

Vinkit

Lue lisää, miten turvaat mielenrauhasi hoitotahdolla, jos olet joskus kykenemätön ilmaisemaan omaa tahtoasi. Kerromme myös miten haet eläkettä saavan hoitotukea ja ansaitset jopa tuhansien eurojen arvoisia etuja vuosittain.