Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta

Henkilökohtaista apua lappeenrantalaisten arjen askareisiin

Henkilökohtainen avustaja toteuttaa kaikkia päivittäiseen elämään liittyviä toimenpiteitä. Sovimme jokaisen asiakkaamme kanssa yksityiskohtaisesti juuri heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivasta palvelukokonaisuudesta.

Palvelemme vankalla ammattitaidolla lappeenrantalaisia ikäihmisiä, vammautuneita tai kroonisesti sairaita henkilökohtaisen avun asiakkaitamme. Teemme työmme kiireettömästi, huolellisesti ja aidosti välittäen.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta

Asiakastyytyväisyytemme on 4,7 / 5

 

Soita ja tilaa 010 324 9000

Toteutamme palveluamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki avustajat ovat meillä töissä suurella sydämellä, iloisella mielellä ja terveellä maalaisjärjellä. Heidät on valittu tehtävään tarkan rekrytointiprosessimme mukaisesti, jossa määritämme työntekijän soveltuvuuden alalle ja tarkastamme heidän taustat.

Henkilökohtainen avustaja – kiireetön ja huolellinen, aito ystävä

Jokaiselle asiakkaallemme nimetään oma henkilökohtainen avustaja.

Tuttu ja turvallinen avustaja toimii asiakkaan tukena ja seurana kaikessa toiminnassa. Toimimme aina kiireettömästi ja olemme asiakkaan luona läsnä niin pitkään kuin asiakas toivoo. Meillä on aikaa vaikka koko päiväksi tai yöksi.

Palveluvalikoima on laaja ja se räätälöidään aina jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Palvelut sisältävät esimerkiksi seuranpitoa arjen askareissa tai avustamista ulkoilussa, ruoanlaitossa, vaatehuollossa ja peseytymisessä.

Henkilökohtainen avustaja on mahdollista saada luoksenne muutamasta kerrasta kuussa aina ympärivuorokautiseen palveluun saakka.

Ota meihin yhteyttä ja saat kiireetöntä huolenpitoa suurella sydämellä.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta - Suomen seniorihoiva

Esimerkkejä, missä henkilökohtainen avustaja voi auttaa:

 • hoivapalvelut: kotihoito, kotipalvelut, ja muut tukipalvelut senioreille ja vammaisille
 • seuranpito kotona ja kodin ulkopuolella esimerkiksi elokuvateatterissa tai museossa
 • asiointiapu esimerkiksi kaupassa, apteekissa ja pankissa
 • virikkeellinen toiminta (seurustelu, matkailu, askartelu, käsityöt, korttipelit)
 • ulkoilu ja liikunta sekä niissä avustaminen
 • ruoanlaitto ja leipominen yhdessä tai ruoan valmistaminen
 • avustaminen päivittäistoimissa (pukeutuminen, henkilökohtainen hygienia)
 • avustaminen elektroniikan ja uuden teknologian käytössä
 • saattoapu esimerkiksi sukulaisten ja ystävien luokse
 • lääkärikäynneissä avustaminen ja lääkkeistä muistuttaminen
 • sairaalasta kotiuttaminen turvallisesti ja suunnitelmallisesti
 • saattohoito asiakkaan omassa tutussa ja turvallisessa kodissa
 • tavanomaiset kotitaloustyöt (tiskaus, siivous, pyykinpesu, silitys, jätehuolto)
 • pihatyöt (nurmikonleikkuu, puutarhanhoito, lumenluonti ja hiekoitus)
 • mahdollisesti jopa ympärivuorokautinen huolenpito
 • omaishoidon lomitukset

Stefan, 77v.

"Olen erittäin tyytyväinen henkilökohtaiseen avustajaani."

Kaarina, 89v.

"Henkilökohtainen palvelualttius ja empaattinen työote."

Henkilökohtainen avustaja osana vammaispalvelulain henkilökohtaista apua

Seniorihoiva tarjoaa palvelua myös henkilökohtaisen avun ostamiseen vammaispalvelulain mukaisella palvelusetelillä, kunnan ostopalveluna tai itsemaksavana asiakkaana. 

Lappeenrannan kaupungin vammaispalvelut tuottaa Etelä-Karjalan hyvinvointialue. Vammaispalvelun yhteystiedot löytyvät tämän linkin takaa. Jokainen asiakas on meille yhdenvertainen ja palvelemme kaikkia ammattitaitoisesti riippumatta siitä, millä tavalla palvelu on hankittu. 

Voit lukea lisää yleistietoa vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun palvelusta THL:n sivuilta.

Joskus seniorit kaipaavat apua arjessa pärjäämiseen. Vammaispalvelulain mukainen henkilökohtainen apu on tarkoitettu ihmiselle, joka on vaikeavammainen ja tarvitsee apua pitkäaikaisen tai etenevän sairauden tai vamman takia. Hän tarvitsee apua toimintoihin, joita muuten tekisi itse mutta ei pysty vamman tai sairauden takia. Vammaispalvelulain mukaan henkilökohtaista apua saava pystyy itse määrittelemään millaista apua tarvitsee ja miten apu toteutetaan. 

Henkilökohtainen apu ei ole hoivaa, hoitoa eikä valvontaa. Avun tarve ja tuntimäärä arvioidaan yksilöllisesti. Vammaispalvelulain mukaan apua voi saada ainakin 30 tuntia kuukaudessa. Henkilökohtaista apua haetaan vammaispalveluhakemuksella.

Hienovaraisesti yksityisyyttänne kunnioittaen

Meillä ei ole isoilla logoilla varustettuja värikkäitä mainosautoja eikä avustajillamme ole logoilla varustettuja työasuja, vaan henkilökohtainen avustaja tulee aina luoksenne hienovaraisesti yksityisyyttänne kunnioittaen aivan kuten kuka tahansa ystävä tai sukulainen olisi kylässä.

Toimimme siis aina hienovaraisesti herättämättä huomiota ja kunnioitamme asiakkaidemme yksityisyyttä.

Kattavalla osaamisella huoletonta arkea

Meillä on pitkä kokemus erilaisten sairauksien hoitamisesta ja kuntoutuksesta asiakkaan kotona. Erityisesti ikääntyneille tyypilliset sairaudetneurologiset sairaudet sekä monet muut krooniset sairaudet ovat erityisosaamistamme.

Hoidamme esimerkiksi seuraavia sairauksia ammattitaidolla ja kokemuksella:

Virikkeellinen toiminta

Toteutamme myös monipuolista virikkeellistä palvelua. Henkilökohtainen apu voi pitää sisällään esimerkiksi seuranpitoa, liikuntaa, ulkoilua, askartelua, ompelua, korttipelejä, teatteria, oopperaa, musiikkia, urheilutapahtumia ja elokuvia, jotka ovat kaikki hyödyllistä viriketoimintaa ja parantavat seniorin tai vammautuneen elämänlaatua ja lisäävät yleistä vireystilaa.

Lisäksi liikkuminen ylläpitää lihaskuntoa, minkä takia tuolijumppa tai ulkona liikkuminen ovat tärkeitä yleisen toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Voit lukea lisää viriketoimintaan liittyvistä palveluistamme tältä sivustolta.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta

Asiointi ja matkailu

Tuemme ikäihmisten ja vammautuneiden asiointia, liikkumista ja matkailua. Avustamme tarvittaessa pankissa tai virastoissa asiointia tai erilaisten kotimaan ja ulkomaan matkojen toteuttamisessa.

Monet haaveilevat lähtevänsä vielä kerran jonnekin lämpimään tai järven rauhaan mökille. Me teemme siitä mahdollista.

Voit ottaa henkilökohtaisen avustajan mukaan matkalle tai retkelle, jolloin pystyt keskittymään enemmän pelkästään lomailuun, kun avustajasi hoitaa kaikki käytännön asiat puolestasi.

Kotipalvelut ja pihatyöt

Henkilökohtainen avustaja suorittaa myös monenlaisia kotipalveluita, mitkä kattavat kaikki kotitaloustöihin liittyvät toiminnot ja niissä avustamisen.

Teemme kodistasi turvallisen ja puhtaan paikan elää ja asua. Kotipalveluihin kuuluvat esimerkiksi pyykinpesu, silitys, imurointi, kodinhoito, pihatyöt ja kevyet kodin perusparannustyöt.

Voit lukea tarkemmin siivouspalveluistamme tältä sivustolta.

Suomen Seniorihoiva - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta kokemuksia

Maksuton etähoito ja -neuvonta

Kiireettömän kotihoidon tueksi Suomen Seniorihoiva tarjoaa kaikille asiakkailleen myös maksuttoman etäsairaanhoitajapalvelun, joka on saatavilla valtakunnallisesti riippumatta siitä, millaisia palveluita on meiltä tilannut. Etäsairaanhoitajalta voi kysyä neuvoa, kun jokin omaan terveyteen liittyvä asia askarruttaa.

Etäsairaanhoitajan puhelinaika varataan asiakaspalvelustamme joko soittamalla tai viestillä. Etähoitoon osallistuu laaja kaarti terveydenhoitoalan ammattilaisia: sairaanhoitajia, muistihoitajia, fysioterapeutteja ja lähihoitajia.

He osaavat ohjata asiakasta kaikissa hänen terveydentilaansa liittyvissä kysymyksissä ja arjen toimintojen järjestämisessä sekä samalla arvioivat, vaatiiko asia lääkärin vastaanotolle lähtemistä.

Etäsairaanhoitoon voi ottaa yhteyttä ainakin seuraavissa asioissa:

 • Erilaisten mittaustulosten tulkinta (verenpaine- ja verensokeriarvot)
 • Muistisairaan käytökseen liittyvät huolet
 • Ruokavalioon liittyvä neuvonta
 • Turvalliseen liikkumiseen liittyvä neuvonta
 • Oikean asiantuntijan puoleen kääntyminen
 • Tarvittavien apuvälineiden kartoittaminen
 • Yleiset terveydentilaan liittyvät huolet

Henkilökohtainen avustaja Lappeenrannassa - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta - Suomen Seniorihoiva

Senioripalvelut Lappeenrannassa

Upean Saimaan luonnonkauniit maisemat tarjoavat oivallisen asuinympäristön Lappeenrannan noin 73 000 asukkaalle. Värikäs torikulttuuri on osa kaupungin senioreiden elämää viikon jokaisena päivänä, sillä kaupungissa toimii useampi viriili tori. Lappeenrannassa järjestetään joka kuun toinen sunnuntai markkinat, joille saapuu väkeä myös muualta Etelä-Karjalasta.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue tarjoaa Lappeenrannan liki 18 000 seniorille kattavat palvelut, joilla arki sujuu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Iso apu -palvelukeskuksessa annetaan palveluohjausta sosiaali- ja terveyspalvelujen tarpeessa oleville ikäihmisille, heidän omaisilleen tai muille läheisille henkilöille sekä ammattilaisille. Palvelukeskuksen tarkoitus on tehostaa vanhustenpalveluiden välistä yhteistyötä ja helpottaa asiointia. Iso apu -palvelukeskuksen yhteystiedot löytyvät tämän linkin takaa. Palvelukeskus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–12. Osoite on Kauppakatu 63, 53100 Lappeenranta.

Suomen ilmastopääkaupunki haluaa mahdollistaa senioreilleen mahdollisuuden asua kotona niin pitkään kuin mahdollista. Kunnan palvelut sekä yritysten ostopalvelut edesauttavat mielekkään asumisen myös vanhempana ja silloinkin, kun toimintakyky ei ole paras mahdollinen. Lappeenrantalaisten senioreiden asioita kaupunginvaltuustossa ajaa Vanhusneuvosto, jossa on edustajia senioreiden asioita ajavasta organisaatioista ja järjestöistä. Neuvoston yhtenä tärkeimmistä tehtävistä on seurata ikääntyneiden näkökulmasta kunnan eri hallinnon aloilla tapahtuvaa toimintaa ja päätöksentekoa erityisesti ikääntyneille tarkoitettujen palveluiden, tukitoimien ja etuuksien järjestämiseksi ja niiden saatavuuden parantamiseksi.

Säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen ehkäisee ja hoitaa monia sairauksia sekä ylläpitää ja parantaa toimintakykyä. Liikkuminen myös ehkäisee kaatumisia ja niihin liittyviä vammoja. Lappeenranta on mukana Voimaa vanhuuteen-ohjelmassa, joka on valtakunnallinen iäkkäiden terveysliikuntaohjelma. Lisätietoja Lappeenrannan terveysliikuntaryhmistä löydät täältä. Ohjelma edistää ikäihmisten toiminta- ja liikkumiskykyä. Kohderyhmänä on kotona ilman säännöllisiä hoivapalveluita asuvat ikäihmiset, joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Toiminnalla lisätään myös osallisuutta, mielen hyvinvointia ja itsenäistä kotona asumista. Kaupunki kannustaa myös eri ikäluokkia löytämään yhdessä liikunnan iloja ulkoiluystävä-hankkeen myötä. Säännöllinen liikkuminen virkistää mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa, sekä parantaa liikkumisvarmuutta. Ulkoiluystävän avulla seniori saa luottamusta ulkoiluun, vähentäen kaatumisen pelkoa.

Hyvinvoivaan vanhuuteen kuuluu myös hengen ravinnosta nauttiminen. Lappeenranta tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuritapahtumia kaupunginorkesterin upeista konserteista teatterimaailman rikkaaseen tarjontaan.

Suomen Seniorihoiva tarjoaa lappeenrantalaisille senioreille korkealuokkaisia ja kiireettömiä palveluja erilaisiin tarpeisiin. Tarjoamme palveluja vuorokauden ympäri, viikon jokaisena päivänä, ja ne kattavat seniorin kaikki tarpeet kodinhoidosta seuranpitoon. Tehtävämme on rikastuttaa senioreiden elämää ja tukea ikääntyneiden hyvinvointia. Voit tutustua Suomen Seniorihoivan palveluihin täältä. Meihin voi ottaa yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomakkeen tästä tai soittamalla asiakaspalvelumme numeroon 010 324 9000.

Missä päin Suomen Seniorihoiva palvelee?

Meillä on tyytyväisiä asiakkaita hyvin laajasti ympäri Lappeenrantaa ja toimimme myös Lappeenrannan lähikunnissa, kuten Imatra, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Ruokolahti ja Taipalsaari, joten varmasti myös lähialueenne on meille tuttu.

Palvelemme kaikkialla Suomessa. Voit käydä tutustumassa hoivapalvelujemme kaupunkikohtaisiin sivustoihin tarkemmin. Toimimme muun muassa Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Turussa, Porissa, Salossa, Raisiossa, Raumalla, Vaasassa, Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Keravalla, Siuntiossa, Vantaalla, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Oulussa, Hämeenlinnassa, Seinäjoella, Joensuussa ja Kouvolassa.

Suomen Seniorihoivan toimistot löytyvät Helsingistä, Espoosta, Turusta ja Tampereelta.

Suomen seniorihoiva Lappeenranta - henkilökohtainen avustaja Lappeenrannassa - Lappeenrannan henkilökohtainen avustaja

Suomen Seniorihoiva Oy
Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi
Laskutustiedot
Facebook
Intagram
Twitter
LinkedIn

Tietoa eri sairauksista ja muista hoiva-alaan liittyvästä voit lukea tietopankistamme.

Suomen Seniorihoiva on Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyväksymä kotipalvelujen ja kotipalvelun tukipalvelujen tuottaja sekä aluehallintoviraston hyväksymä terveydenhuollon palvelujen tuottaja. Toimintaamme valvoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Voit tutustua yleisesti vanhusten palveluihin tällä sivustolla ja hoivapalveluihimme tällä sivustolla sekä siivouspalveluihimme täältä.

Mikäli haluat ilahduttaa läheistäsi, esimerkiksi vanhempiasi tai isovanhempiasi, meiltä voit ostaa myös lahjakortin, millä voi hankkia mitä tahansa palveluitamme. Lahjakortti on kätevä tapa muistaa lähimmäistä merkki- ja juhlapäivinä.

Salme, 88v.

"Olen erittäin tyytyväinen, minulle valittu avustaja sopii erinomaisesti minun tarpeisiin."

Harri, 86v.

"Aikataulumuutokset voidaan sopia keskenämme suullisesti ja sopimukset ovat pitäneet 100 prosenttisesti."

Henkilökohtaisen avustajan hinta

Henkilökohtainen avustaja ja sen hinta vaihtelevat hieman hoidettavan hoitotarpeen mukaan 39 – 44 €/h alv. 0 % välillä.

Edellä mainituista hinnoista saa -60 % kotitalousvähennyksellä pois, jolloin palvelun todellinen kustannus on 15,60 €/h – 17,60 €/h alv. 0 %.

Voit katsoa tarkemman hinnastomme täältä.  Ota yhteyttä meihin, mikäli sinulle herää jotain kysyttävää!

Kotitalousvähennyksellä jopa -60 % pois kustannuksista

Itsemaksavana asiakkaana voit vähentää 60 prosenttia maksamasi työn määrästä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 500 euroa per henkilö ja pariskunnan enimmäisvähennys on 7 000 euroa. Katso lisätietoa verottajan sivuilta ja syventävistä ohjeista tai veronmaksajien sivuilta.

Tiesitkö, että kotitalousvähennyksen saa myös hoiva- ja hoitotyöstä, joka kohdistuu omiin, puolison sekä edesmenneen puolison vanhempiin tai heidän puolisoihin.

Autamme mielellämme kotitalousvähennyksen hakemisessa!

Suomen Seniorihoiva Lappeenranta - Henkilökohtainen avustaja Lappeenranta

Ota yhteyttä ja varaa ilmainen tutustumiskäynti, niin tulemme luoksenne keskustelemaan teille sopivana ajankohtana

Täytä oheinen yhteydenottolomake, niin olemme teihin yhteydessä toivomananne ajankohtana. Tutustumiskäynti ei sido teitä mihinkään, vaan tarkoituksena on antaa teille parempi kuva yrityksemme arvoista ja toiminnasta sekä käydä tarkemmin läpi palvelutarpeenne ja sopia juuri teidän tilanteeseenne sopivasta palvelukokonaisuudesta.

Henkilökohtainen avustaja on nimensä mukaisesti henkilökohtainen ja juuri teille nimetty työntekijä. Haluamme kuulla henkilökohtaiset tarpeenne, jotta voimme yksilöidä juuri teille sopivan henkilökohtaisen avustajan ja parhaan mahdollisen palvelukokonaisuuden. Näin saamme tyytyväisen asiakassuhteen ja toimivan yhteistyön.

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Hinnoittelemme Lappeenrannassa tehtävän henkilökohtaisen avun palvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme henkilökohtainen apu on lappeenrantalaisille arvonlisäverotonta ja perustuu aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Lisätietoa Lappeenrannan henkilökohtaisen avustajan hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää