Sairaalasta kotiuttaminen

Sairaalasta kotiuttaminen on yksi keskeisimpiä toipumisvaiheen asioita, joita moni seniori elämänsä aikana joutuu kohtaamaan. Onnistunut kotiuttaminen on avainasemassa toipumisessa ja se määrittelee monen seniorin tulevaisuuden. Sujuvalla tiedonkululla ja hyvällä yhteistyöllä voidaan varmistaa katkeamaton hoitoketju.

Ennen lähtöä sairaalasta kannattaa käydä hoitohenkilökunnan ja omaisten kanssa läpi, miten sairaus vaikuttaa elämään kotioloissa ja kuinka arjesta selviytyy kotona. Usein kotipalvelut tai apuvälineet tulevat tarpeeseen etenkin pitkän sairaalajakson jälkeen.

On myös tärkeää käydä läpi, kuka vastaa lääkehoidosta ja lääkkeistä kotona, mikäli potilas ei itse pysty huolehtimaan lääkkeistään tai niiden hankkimisesta apteekista. Sairaalasta saatetaan antaa mukaan vain välttämättömimmät lääkkeet, jotka riittävät 2-3 päivän tarpeeseen.

Suomen Seniorihoiva - Sairaalasta kotiuttaminen - Kotiutuspalvelu sairaalasta - Katkeamaton hoitoketju - Sairaalasta kotiutus

Sairaalasta kotiutuminen suunnitellusti ja turvallisesti

Suomen Seniorihoiva tarjoaa kattavan ja turvallisen kotiutuspalvelun sisältäen kuljetusavun ja kaikki tarvittavat toimenpiteet ja organisoinnin kotiutuspäivänä. Järjestämme seniorin kotiin jo ennen varsinaista kotiutuspäivää hyvät edellytykset onnistuneeseen kotiutukseen.

Ennen kotiutusta teemme muun muassa kodin turvallisuuskartoituksen, siivouksen ja valmistelun. Kotiutuksen jälkeen huolehdimme tilanteen mukaan räätälöidyistä henkilökohtaisen avun palveluista, säännöllisestä monipuolisesta ravinnosta, kodin siisteydestä, peseytymisestä, asioinnista sekä kuntoutuksesta ja liikunnasta. Kuntoutumisen tueksi voimme tuoda myös fysioterapeutin palvelut kotiisi.

Palvelukokonaisuudet räätälöidään kullekin asiakkaalle erikseen tilanteen mukaisesti ja laaditaan sen pohjalta palvelu- ja hoitosuunnitelma, jossa sovitaan yhdessä asiakkaan ja hänen omaisensa tai edunvalvojan kanssa palvelukokonaisuudesta. Palvelu- ja hoitosuunnitelmaa arvioidaan säännöllisesti ja päivitetään tarpeen mukaan.

Aino, 90v.

"Ihanaa, kun on sama hoitaja, joka jaksaa piristää."

Seija, 79v.

"Kaikki hoituu ja ystävällinen palvelu."

Toimimme kaikkialla Suomessa. Olemme jo pidempään toimineet muun muassa Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Tampereella, Turussa, Siuntiossa ja Vantaalla. Palvelumme on saatavilla vuoden jokaisena päivänä 24 tuntia vuorokaudessa.

Sairaalasta kotiuttaminen - Kotiutuspalvelu sairaalasta - Katkeamaton hoitoketju - Sairaalasta kotiutus

Esimerkkejä hoivapalveluistamme:

 • avustaminen ulkoilussa ja liikunnassa (kävely, vesijumppa, kuntosali)
 • avustaminen ruoanlaitossa, ruokailussa ja leipomisessa
 • avustaminen päivittäistoimissa (pukeutuminen, henkilökohtainen hygienia)
 • avustaminen tietokoneen, internetin tai matkapuhelimen käytössä
 • avustaminen pankissa, virastoissa tai lentokentällä
 • virikkeellinen toiminta (seurustelu, matkailu, askartelu, käsityöt, korttipelit)
 • seuranpito ja saattoapu esimerkiksi teatterissa, elokuvissa tai konsertissa
 • saattoapu esimerkiksi sukulaisten ja ystävien tapaamiseen
 • lääkemuistutukset ja lääkärikäynnit
 • sairaalasta kotiuttaminen turvallisesti ja suunnitelmallisesti
 • saattohoito asiakkaan omassa kodissa
 • kaupassa ja apteekissa käynti tai muu asiointi yhdessä asiakkaan kanssa
 • kevyet kotitaloustyöt (tiskaus, siivous, pyykinpesu, silitys, jätehuolto)
 • pihatyöt (nurmikonleikkuu, puutarhanhoito, lumenluonti ja hiekoitus)
 • ympärivuorokautinen huolenpito
 • omaishoidon lomitukset

Kotilääkäripalvelulla varmistamme sujuvan kotiutuksen

Kotilääkäripalvelulla mahdollistamme asiakkaillemme sujuvan sairaalasta kotiuttamisen ja terveydentilan seurannan.

Kiireetön kotilääkärin käynti kartoittaa vastaanottokäyntiä laajemmin terveyden, toimintakyvyn ja lääkityksen tilannetta.

Kokenut lääkäritiimimme on tehnyt yli 25 000 kotikäyntiä.

Kattavalla osaamisella hyviin hoitotuloksiin

Meillä on pitkä kokemus erilaisten sairauksien hoitamisesta ja kuntoutuksesta asiakkaan kotona. Erityisesti ikääntyneille tyypilliset sairaudet, neurologiset sairaudet sekä monet muut krooniset sairaudet ovat erityisosaamistamme.

Lisätietoa kotisairaanhoidon palveluistamme voit lukea tältä sivulta. Kiireettömistä kotihoidon palveluista voit puolestaan lukea tältä sivulta. Tilanteen niin vaatiessa, järjestämme myös inhimillisen ja myötätuntoisen saattohoidon asiakkaan omassa kodissa.

Esimerkkinä seuraavat:

Sairaalasta kotiuttaminen - Kotiutuspalvelu sairaalasta - Katkeamaton hoitoketju - Sairaalasta kotiutus

 

Barbro, 81v.

"Erittäin osaava henkilökunta ja palvelua saa omalla äidinkielellä."

Risto, 81v.

"Palvelu on todella monipuolista ja joustavaa, työntekijät käyttäytyvät oma-aloitteisesti ja hyvin."

Kotitalousvähennyksellä jopa -60 % pois kotiutuspalvelun kustannuksista

Tiesitkö, että voit saada hoivapalveluistamme kotitalousvähennystä esimerkiksi sairaalasta kotiutumisen yhteydessä?

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 60 prosenttia maksamasi työn määrästä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3500 euroa per henkilö. Pariskunnan enimmäisvähennys on 7000 euroa. Kannattaa huomioida, että kotitalousvähennyksen voi saada myös omiin tai puolison vanhempiin kohdistuneesta hoivatyöstä. Autamme mielellämme kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Suomen Seniorihoiva - Sairaalasta kotiuttaminen - Kotiutuspalvelu sairaalasta - Katkeamaton hoitoketju - Sairaalasta kotiutus

Kutsu meidät ilmaiselle tutustumiskäynnille – tulemme luoksesi keskustelemaan toivomanasi ajankohtana!

Mikäli sairaalasta kotiutuminen on ajankohtaista sinulle tai läheisellesi, niin kutsu meidät ilmaiselle tutustumiskäynnille keskustelemaan tarkemmin kotiutuspalvelustamme. Tutustumiskäynti ei sido sinua mihinkään, vaan tarkoituksena on antaa parempi kuva yrityksemme toiminnasta ja arvoista sekä konkretisoida palveluitamme sairaalasta kotiutumisen yhteydessä.

Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää ja sovitaan halutessanne sopiva tutustumiskäynnin ajankohta mahdollista kotiutuspalvelua varten.

Suoritamme kotiutuspalvelua sairaalasta kaikkialla Suomessa. Olemme jo pidempään toimineet muun muassa seuraavilla paikkakunnilla; Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Tampere, Turku, Lohja ja Siuntio.

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Hinnoittelemme kotiutuspalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Sairaalasta kotiuttaminen on palveluna arvonlisäverotonta ja perustuu aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, johon on erillinen hinnasto kuntakohtaisesti. Lisätietoa sairaalasta kotiuttamisen hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää