Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

Ikääntynyt pärjää pitkään kotona, kunhan tukena on laadukasta hoivapalvelua.

Hoivapalveluita tarjoavat nykyisin myös useat yksityiset yritykset. Hoivapalvelu auttaa pärjäämään arjessa. My Sundelin Se voi olla esimerkiksi kotitöissä auttamista, asioiden hoitamista, seuranpitoa, puutarhanhoitoa, yhdessä ulkoilua tai hoidollista apua.

Alalla pitkään työskennelleelle palvelupäällikkö My Sundelinille ikääntyneiden hoivaaminen on lähellä sydäntä.

– Seniorihoiva voi olla kaikkea seuranpidosta sairaanhoitoon. Parhaimmillaan asiakas saa kaiken tarvitsemansa samalta palveluntarjoajalta. Kuntouttavassa palvelussa pyritään aina yhdessä tekemiseen. Näin takaamme parhaan tuloksen, jolla asiakkaan mieliala kohenee ja muutenkin elämänlaatu paranee, Sundelin toteaa.

Papiljotit päähän ja teatteriin

Yksityisen sektorin hoivapalveluihin seniori voi halutessaan liittää monipuolisia palveluita, kuten puutarhanhoitoa tai teatterissa käyntiä.

– Avustaja voi esimerkiksi kihartaa asiakkaan hiukset ja tehdä manikyyrin tai pedikyyrin. Hänen kanssaan voi pelata pelejä ja käydä vesijumpassa tai allasterapiassa, Sundelin kertoo.

Moni ikääntynyt tarvitsee turvallista seuraa myös kulttuuritapahtumiin ja matkoille. Kesämatka oman avustajan kanssa voi suuntautua, vaikka Savonlinnan Oopperajuhliin tai Espanjan lomakohteisiin. Toimintakyvyn aleneminen ei ole este elämiselle.

– Parikymmentävuotisen urani aikana asiakkaitani on päässyt matkoille hyvin monisairaana. Kaikki kyllä järjestyy. Ihmisen pitää saada nauttia elämästään, Sundelin toteaa.

Suomen Seniorihoiva - Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

Sundelinin edustaman yrityksen työntekijät ovat sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä alanvaihtajia kuten entisiä opettajia. Myös eläkeläiset saattavat tehdä tuntitöitä hoivapalveluiden parissa.

– Toivotan kaikki halukkaat eläkeläiset tervetulleeksi meille töihin. Alan koulutusta ei välttämättä tarvita. Riittää, että on suuri sydän, iloinen mieli ja terve maalaisjärki, Sundelin lupaa.

Sairaalasta kotiutuminen suunnitellusti ja turvallisesti

Hoivapalveluasiakkaat ovat ikääntyneitä tai sairauksiensa takia tukea ja apua tarvitsevia. Yksityistä hoivapalvelua voi ostaa joko suoraan palveluntuottajalta tai hakea palveluseteliä kunnalta.

Sundelin kehottaa hankkimaan sairaalasta kotiutuvalle apua ajoissa. Näin kotiin voidaan hankkia kaikki tarvittavat apuvälineet, lääkitys, kuntoutus, siivous ja ruokatarvikkeet ajallaan. Kotiutuspalvelu tulisi aloittaa jo sairaalassa. Näin varmistetaan turvallinen kotiutuminen ja katkeamaton hoitoketju.

Vaikka potilas voitaisiin kotiuttaa lääketieteellisin perustein, hänen toimintakykynsä voi nimittäin olla heikko tai olosuhteet kotona vaikeat. Esimerkiksi esteettömyyttä kotona ei ole välttämättä huomioitu. Voi myös olla, että vanhus, joka ei pääse omin avuin edes nousemaan sängystä ja tarvitsee jatkuvaa tukea. Suomen Seniorihoivan kautta kotiutus voidaan järjestää niin, että apua on aina saatavilla.

Suomen Seniorihoivalla viihtyvät myös työntekijät

Suomen Seniorihoivan työntekijät ovat sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä alan vaihtajia kuten entisiä opettajia. Myös eläkeläiset voivat tehdä tuntitöitä hoivapalveluiden parissa. Työtä voi tehdä myös osa-aikaisesti, joten se sopii moniin elämäntilanteisiin.

– Toivotan kaikki halukkaat eläkeläiset tervetulleeksi meille töihin. Alan koulutusta ei välttämättä tarvita. Riittää, että on suuri sydän, iloinen mieli ja terve maalaisjärki, Sundelin lupaa.

Työ Suomen Seniorihoivalla on antoisaa, sillä kiireettömässä kotihoidossa asiakkaat tulevat tutuiksi ja yhden asiakkaan luona vietetään usein koko päivä arkiaskareiden parissa. Asiakkaan kanssa voidaan ulkoilla, laittaa ruokaa ja siivota. Useimmiten omasta avustajasta tulee ajan mittaan henkilö, jonka käyntiä todella odotetaan.

 

Suomen Seniorihoiva - Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua.

Mikäli sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa hoivapalveluistamme löydät täältä.

 

My Sundelin Suomen Seniorihoiva - Seniorihoivaa seuranpidosta sairaanhoitoon
My Sundelin
Palvelupäällikkö
Terveydenhuollosta vastaava johtaja
050 326 5571
my.sundelin@suomenseniorihoiva.fi

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

 

 

Seniorihoiva ja muut kotipalvelut hinnoitellaan tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme palvelut ovat arvonlisäverottomia ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Lisätietoa seniorihoiva- ja kotipalveluiden hinnoittelusta löydät hinnastosivulta.

Lue lisää

 

Palaa takaisin tietopankkiin:

Tietopankki

Palaa takaisin yleiskategoriaan:

Artikkelit

Jaa julkaisu ystävillesi ja tutuillesi alla olevista sosiaalisen median -painikkeista.

 

Lue lisää aiheesta:

Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee sarkopeniaa

Lihaskuntoharjoittelu on paras keino ennaltaehkäistä ja hidastaa elimistön rappeutumista varsinkin lihaksissa ja luissa, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri, sisätautiopin dosentti ja erikoislääkäri Jan Sundell.

Kiireetön kotihoito luo turvaa muistisairaalle

"Kiireetön ja turvallinen kotihoito on kokonaisvaltaista välittämistä. Se huomioi liikunnan, ravitsemuksen, ehkäisee kaatumisriskit ja pitää huolta lääketurvallisuudesta", kertoo palvelupäällikkö My Sundelin.

Psykoterapeutti Marja Saarenheimon haastattelu

Yksinäisyys, masennus ja erilaiset mielenterveydelliset ongelmat vaivaavat monia ikäihmisiä. Psykoterapeutti Marja Saarenheimon mielestä asian edessä ei kuitenkaan tarvitse olla voimaton, vaan tehtävissä on paljonkin.

Asiakas: ”Onnea on aina sama avustaja”

Tampereen toimintojamme luotsaava Milja Hänninen kertoo, että sekä työntekijät että asiakkaat ovat olleet hämmästyneen ilahtuneita palvelun kiireettömyydestä ja siitä, että asiakkaan luona käy aina sama avustaja.