Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista

Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Kaija-Leena sai itse rentoutua sillä aikaa, kun siivoojat kävivät kaikki kodin pinnat perusteellisesti läpi.

Keravalla asuva eläkeläinen Kaija-Leena Johtela täytti viime vuonna joulun alla lomakkeen, joka tuli vastaan Facebookissa. Kyseessä oli Seniorin toive -kampanja, jonka myötä sekä seniorit itse että heidän omaisensa saivat toivoa jotakin. Niinpä Johtela kirjasi lomakkeeseen toivovansa kotisiivousta. 

– Pari vuotta sitten ikkunoita pestessäni tipuin pahasti jakkaralta, minkä jälkeen oikeasta kädestäni meni toimintakyky pitkäksi aikaa. Käsi on kyllä nyt kuntoutunut, mutta hienomotoriikkaa vaativat tehtävät ovat edelleen haastavia, eikä kodin perusteellinen siivoaminen oikein onnistu. Sen vuoksi olen jo pidempään kaivannut siivousapua, Johtela kertoo.

Yllätys oli suuri, kun Johtelalle syksyllä soitettiin ja kerrottiin, että hänen toiveensa aiotaan toteuttaa: 

– Niin me sovimme päivän, ja eräänä marraskuisena tiistaiaamuna löysin kotioveni takaa kaksi ystävällistä siivoojaa, Erjan ja Tiian. 

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Werneri-koira pitää huolen siitä, että Kaija-Leena pääsee ulkoilemaan monta kertaa päivässä.

Perusteellinen siivous toi hyvän mielen

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Seniorihoivan siivoojat kohtaavat jokaisen asiakkaan ammattitaitoisesti ja kiireettömästi.

Siivoojat pistivät heti töpinäksi ja 90-neliöisen, kaksikerroksisen kerrostalokodin jokainen pinta käytiin läpi. 

– Oikein ilahdutti, kun huomasin, että siivooja kävi läpi myös keittiökaappien päälliset. Myös peilit kiillotettiin huolellisesti. Kyllä siinä muutama tunti vierähtikin, Johtela kuvailee. 

Tavallisesti Johtela tekee pieniä arjen askareita kerrallaan. Esimerkiksi imurointi luonnistuu, mutta ikkunoiden pesu on tapaturman jälkeen jäänyt tekemättä. 

– Siivoojien käynnistä tuli sellainen olo, että nyt koti on todellakin puhdas ja täällä tuoksuu ihanalta.

Moni seniori kaipaa säännöllistä siivousapua

Johtela asuu kaupungin keskustassa, eikä hän esimerkiksi tarvitse arjessaan autoa. Werneri-koira pitää omistajansa aktiivisena, sillä karvaturri vaatii ulkoilua useamman kerran päivässä. Myös ruokaostokset hoituvat, kunhan kerralla ei tule kassikaupalla kannettavaa. 

Tapaturman myötä syntynyttä vammaa lukuun ottamatta Johtela kokee siis olevansa hyväkuntoinen ja pärjäävänsä arjessa yksin. Häntä kuitenkin myös mietityttää, miten asiat sitten hoituvat, kun ikää tulee, eikä kaikesta enää selviä. 

– Esimerkiksi tapaturman myötä minulle ei tarjottu kunnalta minkäänlaista kotiapua, vaikka oikea käteni oli pitkään täysin toimintakyvytön. 

Johtelan tapaan moni eläkeläinen pärjää arjessa yksin, mutta suurempia ponnistuksia vaativat arkiaskareet jäävät helposti hoitamatta. Siivousavun lisäksi vanhus saattaa tarvita apua myös pihatöissä ja muissa kotitaloustöissä. Monessa suomalaisessa kunnassa kotiavun saaminen voi olla haastavaa, joten avun palkkaaminen ei ole välttämättä lainkaan huono vaihtoehto – puhtaassa ja turvallisessa kodissa vanhus voi asua pidempään.

Suomen Seniorihoiva hoitaa kotisiivouksen kiireettömästi ja huolellisesti

Suomen Seniorihoivan palvelutarjonta kattaa kodin siisteyden ja puhtauden sekä tarvittavat kotitaloustyöt. Yksilöllisen palvelukokonaisuuden ansiosta seniori voi nauttia hyvin ansaituista eläkepäivistään lähtemättä pois omasta kodistaan.

Siivouksen tulee tekemään aina sama henkilö, mikä luo turvallisuuden tunnetta. Siivouspalvelu on saatavilla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, joten seniori voi usein keskustella siivoojan kanssa omalla äidinkielellään. 

Suomen Seniorihoivan siivouspalvelu on mahdollista tilata esimerkiksi viikoittaisella tai kuukausittaisella ajalla ja siitä saa täyden kotitalousvähennyksen.

Seniorin toive

Lue muita toiveiden toteutuksia

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen Pirkon huvimaja oli kokonaan villiintyneen köynnöksen peitossa. Lähes jokaisen ikäihmisen toive on pystyä asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Yleiskunnon heikentyessä voi omasta kodista

Lue lisää