Kulttuuria kaiken ikää – Suomen Seniorihoivan järjestämä konsertti ilahdutti koko taloyhtiötä

Kulttuuria kaiken ikää – Suomen Seniorihoivan järjestämä konsertti ilahdutti koko taloyhtiötä

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive - konsertti 1
Fanni Paaso oli iloinen, kun pääsi seuraamaan äitienpäivän konserttia omalta kotipihaltaan. Tyttäret Birgitta ja Ulla sekä Birgitan mies Kari olivat mukana järjestämässä yllätystä.

Suomen Seniorihoivan tavoitteena on, että jokainen Suomen ikäihminen saisi elää arkeaan arvokkaasti ja hetkestä nauttien. Tiedämme, että pienillä teoilla voi olla suuri merkitys jaksamiseen. Sen vuoksi olemme toteuttaneet tänä vuonna senioreiden ja senioreiden omaisten toiveita.

Keväällä toteutimme Fanni Paason, 89, toiveen omasta kulttuurihetkestä ja järjestimme äitienpäiväkonsertin hänen taloyhtiönsä sisäpihalle. Pandemian vuoksi pitkään eristyksissä olleet naapuritkin kutsuttiin mukaan nauttimaan musiikkihetkestä, jossa baritoni Julius Meloni lauloi kesän tunnelmaan kuljettavia lauluja. Taloyhtiön asukkaat seurasivat musiikkiesitystä parvekkeiltaan ja osa istahti aurinkoisena iltapäivänä pihalle kuuntelemaan Melonin laulua.

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive - konsertti Julius Meloni
Konsertin pääesiintyjä oli baritoni Julius Meloni.
Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive - konsertti Fanni ja Birgitta
Kunniavieras Fanni Paaso ilahtui yllätyksestä kuin myös tytär Birgitta, joka oli järjestämässä yllätystä.

Konsertin kunniavieras Fanni Paaso liikuttui, kun sai rakkaimmat ihmiset ympärilleen ja pääsi pitkän ajan jälkeen nauttimaan elävästä musiikista.

Erityisesti yksi laulu oli Paason mieleen:

Fanni Paaso pyrkii viettämään aktiivisia eläkepäiviä. Hän osallistuu viikoittaisiin sekä paikallisen seurakunnan että eläkeliiton järjestämiin kerhoihin ja tapahtumiin. Hän myös liikkuu päivittäin ulkona ja harrastaa aktiivisesti kulttuuritapahtumissa käymistä.
Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive - konsertti 2
Koko taloyhtiön väki tuli pihalle seuraamaan esitystä.

Kulttuurista pääsee nauttimaan turvallisesti oman avustajan kanssa

Suomen Seniorihoivan tavoitteena on, että jokainen ikäihminen saisi elää mahdollisimman omannäköistään elämää. Hoitajamme auttavat arkisissa askareissa, mutta mahdollistavat myös kulttuurielämykset, kuten konserttikäynnit, taidemuseoissa ja teatteriesityksissä vierailun.

Parhaimmillaan kulttuurin avulla voidaan ylläpitää ikäihmisen toimintakykyä ennaltaehkäisevästi ja auttaa häntä asumaan mahdollisimman pitkään kotona.

Taiteen ja kulttuurin kokemisen tiedetään vaikuttavan positiivisesti ikäihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kulttuurikokemukset herättävät muistoja ja voivat näin vahvistaa osallisuuden sekä yhteenkuuluvuuden kokemuksia, jotka saattavat muuten jäädä vähäisiksi terveyden heiketessä ja tuen tarpeen lisääntyessä.

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive - konsertti 3
Koko naapurusto kutsuttiin konserttiin.
Seniorin toive

Suomen Seniorihoivan palveluiden avulla kotona asuva ikäihminen saa apua arjen askareisiin ja rinnalleen aidon ystävän. Läsnäolo tuo senioreille arvostuksen ja kunnioituksen tunteen, joiden avulla arki sujuu helpommin. Suomen Seniorihoivan käynti huojentaa usein myös omaisen mieltä. Arvokas ja laadukas vanhuus kuuluvat kaikille, eikä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemukseen tarvita aina isoja asioita. Tutun hoitajan kanssa voi esimerkiksi heittäytyä rytmin vietäväksi ja ottaa viikoittainen tanssihetki tavaksi. Myös maalaustuokio tai kirjan lukeminen yhdessä hoitajan kanssa tuovat iloa arkeen.

Lue muita toiveiden toteutuksia