Seniorin ja omaishoitajan yhteinen loma oli täydellinen hengähdystauko arkeen

Seniorin ja omaishoitajan yhteinen loma oli täydellinen hengähdystauko arkeen

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Parasta kylpylävuorokauden aikana oli, että sai istua valmiiseen pöytään palveltavaksi.

Suomen Seniorihoivan tavoitteena on, että jokainen Suomen ikäihminen saisi elää arkeaan arvokkaasti ja hetkestä nauttien. Tiedämme, että pienillä teoilla voi olla suuri merkitys jaksamiselle. Sen vuoksi toteutamme tänä vuonna senioreiden ja senioreiden omaisten toiveita.

Aila Lind, 77, on ollut miehensä Markku Lindin, 77, omaishoitaja jo kolmen vuoden ajan. Parkinsonin tautia sairastava Markku kaipaa arjessa jatkuvaa avustusta. Vuodenvaihteessa Markku sai myös aivoinfarktin, mikä on vaatinut kuntoutusta.

Ailan ja Markun tyttären Heidin toiveena oli, että hänen vanhempansa pääsisivät viikonloppulomalle ja hierontaan yhdessä. Toukokuussa pääsimme toteuttamaan toiveen ja järjestimme pariskunnalle vuorokauden mittaisen hengähdystauon yhteistyössä Lohja Spa & Resortin kanssa.

Suomen-Seniorihoiva-Lohja-Spa
Lohja Spa & Resort järjestää monipuolisesti kuntoutusta omaishoitajille ja heidän läheisilleen.
Lohja Spa & Resort on tunnettu ja monipuolinen kylpylä Etelä-Suomessa Karjalohjalla, upean Lohjanjärven rannalla. Sekä Helsingistä että Turusta on kylpylään vain noin tunnin ajomatka. Lohja Spa & Resort järjestää myös Kelan kustantamia omaishoitajien kuntoutuskursseja, jotka on tarkoitettu päivittäin läheisiään hoitaville omaishoitajille. Omaishoitaja voi mennä kurssille yksin tai yhdessä hoidettavan läheisen kanssa. Tarvittaessa kylpylän henkilökunta auttaa hakemuslomakkeen täyttämisessä.

Aila Lind: ”Oli ihana istua valmiiseen pöytään”

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive
Kylpylässä pariskunta pääsi nauttimaan hieronnasta ja rentoutumaan.
Lohja Spassa Aila ja Markku pääsivät hetkeksi rentoutumaan ja irtautumaan arjesta. Molemmat kävivät hieronnassa ja lisäksi he kävelivät ja liikkuivat kylpylän vehreässä ympäristössä.
Omaishoitajan arki on fyysisesti ja henkisesti raskasta, sillä omaa aikaa ei juurikaan ole.

Lohja Spa & Resort tarjoaa kaikille hotelliin majoittuville vieraille terveellisen ja runsaan aamiaisen. Myös maittava kotiruokalounas ja päivällinen kuuluvat palveluvalikoimaan.

Pariskunta palasi kotiin rentoutuneena ja yhteistä hemmottelulomaa muistellaan lämmöllä vielä pitkään.

Apua arjen askareisiin

Seniorin toive
Omaishoitajana toimiminen on erittäin sitovaa ja omaishoitolain mukaan omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohden. Se onkin usein ainoa tuki, jonka omaishoitajat pienen rahallisen korvauksen lisäksi saavat.
Yhä useampi omaishoitaja on itsekin iäkäs ja hoitaa puolisoaan. Iäkkäällä puoliso-omaishoitajalla on erityisen suuri riski uupua. Säännöllinen apu arjessa ehkäisee omaishoitajan uupumusta ja kohentaa hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevan ihmisen elämänlaatua.

Kiireetön kotihoito auttaa myös omaishoitajaa jaksamaan

Myös Suomen Seniorihoivan monipuolisesta palveluvalikoimasta löytyy omaishoitajia helpottavia palveluita. Seniorihoivan ammattitaitoiset fysioterapeutit voivat auttaa esimerkiksi toimintakyvyn ylläpitämisessä ja ergonomiassa. Seuranpito- ja hoivapalvelut puolestaan antavat omaishoitajalle mahdollisuuden saada hetken omaa aikaa, jotta jatkuvan huolenpidon ohella jaksaisi huolehtia myös itsestään.
Suomen Seniorihoiva on kuntien ja aluehallintoviraston hyväksymä palveluntuottaja ja vastaanotamme myös palveluseteleitä. Palveluseteleiden tarkoituksena on lisätä kuntalaisten valinnanvapautta siten, että kuntalainen voi itse valita palveluntuottajan, paikan ja ajankohdan. Voit siis huoletta jättää omaisesi meidän hoivaamme ja lähteä hyvin ansaitulle vapaalle.

Suomen Seniorihoivan tavoitteena on, että Suomen kaikki ikäihmiset saisivat elää omannäköistään elämää. Tehtävämme on rikastaa senioreiden elämää luomalla heille onnellisia ja unohtumattomia hetkiä sekä helpottamalla heidän selviytymistään omassa kodissaan ja päivittäisissä arjen askareissaan.

Kiireettömän kotihoidon tueksi Suomen Seniorihoiva tarjoaa asiakkailleen myös etäsairaanhoitaja-palvelun, joka on saatavilla valtakunnallisesti. Omaishoitaja voi olla etäsairaanhoitajaan yhteydessä matalalla kynnyksellä ja kysyä neuvoa, kun jokin hoidettavan tai omaan terveyteen liittyvä asia askarruttaa.

Lue muita toiveiden toteutuksia