Myös seniorit ansaitsevat pientä hemmottelua

Myös seniorit ansaitsevat pientä hemmottelua

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive
74-vuotias Matti pääsi ensimmäistä kertaa elämässään kasvohoitoon.

Viime vuonna joulun alla jyväskyläläinen Riitta esitti Seniorin toive -kampanjan myötä toiveen: kunpa Matti pääsisi kasvohoitoon. Pidempään sairastellut aviomies ansaitsi hemmotteluhetken itselleen ja eläkeläisen arkirutiinit kaipasivat pientä ravistelua. 

Pariskunta olikin erittäin iloinen, kun tämän vuoden syksyllä Riitalle ilmoitettiin, että Matti pääsisi Sokoksen Hyvä olo -kauneushoitolaan hemmoteltavaksi. 

– Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun kävin kasvohoidossa, mutta ei varmasti viimeinen! Matti kertoo.

Kosmetologi ohjaa hoitamaan ikääntynyttä ihoa oikein

SKY-kosmetologi Salla Ahola teki 74-vuotiaalle Matille Ekopharman hemmottelevan kasvohoidon. Samalla myös kulmakarvat siistittiin. Lisäksi Ahola antoi ohjeita kotihoitotuotteiden valintaan. 

– Ihon toiminnot hidastuvat iän myötä, minkä vuoksi iho veltostuu ja siihen tulee juonteita. Kollageenin tuotanto vähenee, jolloin ihon elastisuus heikkenee. Ihonhoidon tärkein kulmakivi on kotihoito ja ihonhoitotuotteet tulisi valita ihon tarpeiden mukaan. Ihon tarpeet muuttuvat iän myötä, eikä nuorempana iholle sopineet tuotteet välttämättä ole enää sopivia ihon ikääntyessä. Iän myötä iho kaipaa esimerkiksi enemmän kosteutusta. Tärkeä on huomioida myös ihon suojaaminen UV-säteilyltä, aurinko vanhentaa ihoa ja voi aiheuttaa pigmenttimuutoksia sekä muita haitallisiakin ihomuutoksia, Salla Ahola kertoo. 

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive
Myös kulmakarvojen siistiminen kuului kasvohoitoon.
Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive
Hoidon jälkeen olo oli rento ja kasvoilla vähemmän ryppyjä.

Esimerkiksi paljon ulkoliikuntaa harrastavan Matin tulee muistaa huolehtia ihon rasvauksesta ja aurinkosuojasta ympäri vuoden. 

Kauneushoitolassa kosmetologi suosittelee ja valitsee asiakkaalle sopivan kasvohoidon ihon tarpeiden mukaan. Kosmetologin tekemät kasvohoidot kosteuttavat, kiinteyttävät ja hoitavat ihon ikääntymisen merkkejä. 

Matti huomasi hoidon positiivisen vaikutuksen välittömästi hoidon jälkeen: 

– Kyllä se nuorensi selvästi ja peilikuvasta katsoi hieman vähemmän ryppyinen naama, Matti naurahtaa.

Hoitolakäynnin jälkeen pariskunta päätti käydä vielä yhdessä ravintolassa syömässä. 

– Kasvohoidossa käynnin myötä päivästä tulikin oikea hemmottelupäivä meille molemmille, Riitta kertoo. 

Itse asiassa Matti piti hoidosta niin paljon, että osti Riitalle saman hoidon lahjaksi. Myös vaimo ansaitsee itselleen arjen luksusta. 

Kauneushoitolassa käynti silloin tällöin onkin mukava tapa rikkoa arjen rutiineja ja suoda hetki hemmottelua itselleen. Sokos Hyvä Olo -hoitolassa käy myös paljon ikääntyneitä. 

– Seniorit käyttävät hoitolassamme oikeastaan kaikenlaisia palveluja, suosituimpia ovat ripsien ja kulmien kestovärjäykset, erilaiset kiinteyttävät, kosteuttavat sekä hemmottelevat kasvohoidot sekä jalkahoidot. Jonkin verran teemme myös ehostuksia sekä klassista hierontaa, kuten kuumakivihierontaa ja intialaista päähierontaa, Salla Ahola kertoo. 

Suomen Seniorihoiva - Seniorin toive
Riitta oli tyytyväinen saadessaan tuoda miehensä hemmoteltavaksi.

Parhaita lahjoja ovat elämykset

Matti ja Riitta kertovat, että käyttävät jatkossakin mielellään kosmetologin palveluita.

– Seuraavan kerran aion mennä kasvohoitoon viimeistään silloin, kun on aika uusia passikuva, Matti naurahtaa. 

Hemmotteluhoitojen lisäksi pariskunta tykkää panostaa elämyksiin, koska eläkkeellä arki on toisinaan yksitoikkoista. Esimerkiksi teatteriesityksiä pariskunta käy silloin tällöin katsomassa muissakin kaupungeissa. 

– Me tämän ikäiset emme enää kaipaa lisää tavaraa, joten kaikenlaiset elämyslahjakortit ovatkin meille parhaita lahjoja, pariskunta toteaa. 

Seniorin toive

Lue muita toiveiden toteutuksia

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen Pirkon huvimaja oli kokonaan villiintyneen köynnöksen peitossa. Lähes jokaisen ikäihmisen toive on pystyä asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Yleiskunnon heikentyessä voi omasta kodista

Lue lisää