Omaishoidon tuen palveluseteli

Ammattitaitoista ja edullista palvelua palvelusetelillä

Tiesitkö, että meillä käy myös palvelusetelit?

Suomen Seniorihoiva on kuntien ja aluehallintoviraston hyväksymä palveluntuottaja ja vastaanotamme myös palveluseteleitä. Palveluseteleiden tarkoituksena on lisätä kuntalaisten valinnanvapautta siten, että kuntalainen voi itse valita palveluntuottajan, paikan ja ajankohdan.

Mikäli palvelusetelin hakeminen tai käyttöönotto tuntuu vaikealta, neuvomme mielellämme sinua palveluseteliasioissa.

Olemme keränneet tälle sivulle perustiedot omaishoidon tuen palveluseteleihin liittyen.

Mikäli jokin asia jää mietityttämään, ethän epäröi olla meihin yhteydessä.

Omaishoidon tuen palveluseteli - Omaishoitajan vapaa palveluseteli

Mikä on palvelusetelin arvo?

Setelin arvo määräytyy aina tapauskohtaisesti. Jatkuvassa kotihoidossa käytetään tulosidonnaista palveluseteliä, mutta se voi olla myös määrätty tietylle arvolle. Asiakas voi halutessaan myös valita palveluseteliä arvokkaamman palvelun ja maksaa loppuosuuden itse. Palvelusetelin arvoa korotetaan, mikäli se vaarantaa henkilön toimeentuloa tai elatusvelvollisuutta.

Käytännössä palvelusetelillä maksaminen tapahtuu niin, että laskutamme kuntaa kerran kuukaudessa palvelusetelin arvon perusteella. Mikäli haluatte ostaa meiltä myös muita palveluita, jotka ylittävät palvelusetelin summan, voi loppuosuuden maksaa itse. Palveluseteleiden arvo vaihtelee, samoin omavastuuosuus.

Palvelusetelillä hankitut palvelut ovat sinulle arvonlisäverottomia. Kotitalousvähennystä ei voi saada palvelusetelin omavastuuosuudesta. Mikäli ostatte meiltä lisäpalveluita omakustanteisesti ilman palveluseteliä, kotitalousvähennystä voidaan soveltaa kustannuksiin normaaliin tapaan.

Barbro, 81v.

"Erittäin osaava henkilökunta ja palvelua saa omalla äidinkielellä."

Seija, 79v.

"Kaikki hoituu ja ystävällinen palvelu."

Omaishoidon tuen palveluseteli – ansaittu omaishoitajan vapaa

Mikäli toimit omaishoitajana, sinulle kuuluu lakisääteiset omaishoitajan vapaapäivät, mihin usein annetaan palveluseteli kuntakohtaisesti. Omaishoitajan vapaan palvelusetelillä saat yleensä pari kolme päivää vapaata joku kuukausi, jotka voit käyttää omaan hyvinvointiisi.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin myöntämän omaishoidontuen palvelusetelin arvo on 34 euroa tunnilta. Asiakas maksaa lakisääteisten vapaapäivien hoidosta omavastuuosuuden, jonka arvo vuonna 2018 on 11,40 euroa per vuorokausi.

Voit lukea lisätietoa Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n sivuilta.

Arvokasta tietoa löytyy myös Helsingin Omaishoidon tuki -esitteestä, mikä sisältää tärkeää tietoa tuen edellytyksistä, hoidon tarpeen arvioinnista, hoitopalkkioista ja vapaista.

Esitteestä löydät myös ohjeita omaishoitajan jaksamista tukevista palveluista ja omaishoidon tuen hakemisesta Helsingissä.

Jätä siis huoletta omaisesi meidän hoivaan ja lähde hyvin ansaitulle vapaalle.

Omaishoidon tuen palveluseteli - Omaishoitajan vapaa palveluseteli

Voit lukea lisää palvelusetelillä tuottamistamme palveluista tältä sivulta sekä yleisesti Helsingin kotipalveluista ja henkilökohtaisen avun palveluista.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat ansaitulle omaishoitajan vapaalle

Voit olla meihin yhteydessä oheisen lomakkeen kautta tai soittaa suoraan asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme palveluseteliasioihin tai mihin tahansa hoivapalveluihin liittyen.
 

 
 

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

 

 

Ota meihin yhteyttä

Täytä oheinen lomake tai soita suoraan asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.

Soita 010 324 9000

Mikäli haluat ostaa palvelusetelin lisäksi hoivapalveluitamme itsemaksavana asiakkaana, se onnistuu helposti meidän kauttamme. Hinnoittelemme hoivapalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tuottamamme hoiva- ja kotipalvelut ovat arvonlisäverotonta ja perustuvat aina kirjalliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Liitämme aina yksityiskohtaisen hinnaston hoito- ja palvelusuunnitelman liitteeksi. Meillä käy myös esimerkiksi Espoon ja Helsingin kotihoidon palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti sekä omaishoidon tuen palveluseteli. Lisätietoa hoivapalveluiden hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää