Suomen Seniorihoiva toteutti seniorin omaisen toiveen – brunssin kautta balettiin

Suomen Seniorihoiva toteutti seniorin omaisen toiveen – brunssin kautta balettiin

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Annukan ja Seijan päivä alkoi brunssilla Trattoria Sognossa. Yhteisen ajan kruunasivat notkuvat pöydät ja ystävällinen palvelu.

Jokainen meistä kaipaa arkeensa irtiottoja. Me Suomen Seniorihoivalla halusimme toteuttaa omaisen toiveen seniorille ja lähetimme sisarukset brunssin kautta nauttimaan baletista. Annukka Teeri oli toivonut sisarelleen Seija Saarilehdolle, 78, kulttuuria baletin muodossa sekä yhteistä aikaa.

Lokakuisena lauantaina Seija ja Annukka pääsivät nauttimaan yhdessä runsaasta ja maittavasta brunssista ravintola Trattoria Sognossa, vain kivenheiton päässä Oopperatalolta. Brunssin jälkeen vuorossa oli klassikko: Romeo ja Julia.

Brunssi on harvinaista herkkua

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Brunssi on Annukalle ja Seijalle harvinaista herkkua. Sisarukset yllättyivät, kuinka paljon nautiskelijoita lauantaina oli liikkeellä.

Seijan ei tule juuri käytyä brunssilla, ja hän koki, että brunssi oli täydellinen startti yllätyspäivälle. 

– Olin todella yllättynyt, kuinka paljon ihmisiä brunssilla käykään. Ravintola oli aivan täynnä, ja brunssista olivat nauttimassa kaikenikäiset lapsiperheistä alkaen.

Ravintola Trattoria Sognon antipastopöytä ei jättänyt siskoksia kylmäksi, sillä pöytä tarjosi läpileikkauksen italian juustoista, leikkeleistä, salaateista sekä itse valmistetuista kala- sekä kauden kasvistuotteista jälkiruokineen.

– Mieltäni lämmitti myös ravintolamestarin kovin ystävällinen palvelu, kertoo Seija.

Maailman tunnetuin rakkaustarina balettina hurmasi sisarukset

Brunssin jälkeen oli aika siirtyä Oopperatalolle, jossa John Crankon klassikkoteos Romeo ja Julia palasi toiveuusintana Kansallisbaletin ohjelmistoon yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. 

Shakespearen kuolematon tarina rakastavaisista oli entuudestaan tuttu.

– Olen nähnyt Romeon ja Julian aiemmin näytelmänä, mutta olihan tämä balettina todella hieno ja vaikuttava versio. Balettina tämä oli minulla näkemättä. Shakespearen upea tarina ja Sergei Prokofjevin musiikit upeine tanssijoineen imaisivat minut mukaansa, kuvailee Seija.

Traaginen tarina toisiinsa rakastuvista kahden kilpailevan suvun nuorista on koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa jo Shakespearen ajoista alkaen. Herkkiä kaksintanssikohtauksia mutta myös vauhtia ja huumoria sisältävä teos on balettia parhaimmillaan aikuisen katsojan makuun.

– Baletti oli ehdottomasti päiväni kohokohta. Romeo ja Julia oli kaiken kaikkiaan todella hieno ja vaikuttava kokonaisuus ja aivan upea elämys, kuvailee Seija tunnelmiaan muutama päivä esityksen jälkeen.

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Shakespearen upea tarina ja Sergei Prokofjevin musiikit upeine tanssijoineen imaisivat Seijan mukaansa.
Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Tarina toisiinsa rakastuvista kahden kilpailevan suvun nuorista on koskettanut ihmisiä ympäri maailmaa. Herkkiä kaksintanssikohtauksia mutta myös vauhtia ja huumoria sisältävä teos on balettia parhaimmillaan.

Seija kävisi useamminkin baletissa, jos se vain olisi mahdollista. 

– Usein liput ovat kuitenkin liian kalliita. Jouluperinteisiin baletti kuitenkin kuuluu.

Seija huomasi paikan päällä, että balettia oltiin katsomassa isolla ikähaitarilla. 

– Siellä oli kaiken ikäisiä yleisössä, ihan nuoremmista meihin vanhempiin. 

Myös henkilökunta teki vaikutuksen kohteliaalla ja ystävällisellä palvelullaan.

Täydellinen yllätys

Arjessa Seija kuuntelee paljon musiikkia ja lukee mielellään. Usein kulttuuria tulee nautittua kotona.

– Itse kun liikun rollaattorin kanssa, niin ei tule kovin usein lähdettyä. Siksi siskon kanssa usein yhdessä mennään, jos mennään, sanoo Seija.

Annukka-sisko halusi säästää Suomen Seniorihoivan toteuttaman toiveen yllätyksenä, ja paljasti vain muutamaa päivää aiemmin, että lauantaille on luvassa yllätysohjelmaa.  

–  Tämä oli aivan upea ja suurenmoinen päivä, jolle annan arvosanan 10+. Tämä oli täydellinen yllätys – aamusta iltaan asti ihana päivä, iloitsee Seija.

Seniorin toive

Suomen Seniorihoivan tavoitteena on, että jokainen Suomen ikäihminen saisi elää arkeaan arvokkaasti ja hetkestä nauttien. Tiedämme, että pienillä teoilla voi olla suuri merkitys jaksamiselle. Sen vuoksi toteutamme tänä vuonna seniorien ja senioreiden omaisten toiveita.

Suomen kansallisbaletti täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Romeo ja Julia -teos on osa juhlavuoden ohjelmaa. Kansallisbaletissa on Romeo ja Julia -esityksiä 18.11.2022 saakka, ja lippuja on vielä saatavilla. Liput Romeo ja Julia -esitykseen saatu Kansallisbaletilta.

Lue muita toiveiden toteutuksia

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen Pirkon huvimaja oli kokonaan villiintyneen köynnöksen peitossa. Lähes jokaisen ikäihmisen toive on pystyä asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Yleiskunnon heikentyessä voi omasta kodista

Lue lisää

Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista

Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista Kaija-Leena sai itse rentoutua sillä aikaa, kun siivoojat kävivät kaikki kodin pinnat perusteellisesti läpi. Keravalla asuva eläkeläinen Kaija-Leena Johtela täytti viime vuonna joulun alla lomakkeen,

Lue lisää