Siivouksesta puhtaan kodin lisäksi piristystä arkeen

Siivouksesta puhtaan kodin lisäksi piristystä arkeen

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Siivoushetki toi piristystä arkeen Eelis ja Lea Perttuselle.

Jokainen seniori ansaitsee hyvän ja arvokkaan vanhuuden, jossa arki on tehty mahdollisimman sujuvaksi ja helpoksi. Suomen Seniorihoiva toteutti senioreiden ja heidän omaisten toiveitaan Seniorin toive -kampanjan avulla. Toiveen myötä arkeen saadaan piristystä, ja pienelläkin teolla on tätä kautta suuri merkitys niin seniorin kuin hänen omaisensa jaksamiselle.

Elokuussa toteutimme helsinkiläisen Lea Perttusen toiveen kotisiivouksesta. Muistisairaan Eelis-miehensä omaishoitajana muutaman vuoden ajan ollut 71-vuotias Lea loukkasi lonkkansa yli vuosi sitten, jonka jälkeen liikkuminen on tapahtunut tuen avulla. Kotiaskareiden hoitaminen on ollut vaivalloista, joten siivousapu oli enemmän kuin mieluinen yllätys. 

– Vaikka en pääse edes kunnolla kävelemään, niin kuullessani tästä aloin melkein hypähdellä. Se oli niin ihana uutinen. Minusta on hienoa, että tällaisia toiveita järjestetään sillä en ole kuullut aiemmin muiden yritysten tekevän tällaista hyväntekeväisyyttä, Lea kertoo.

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Siivousta aiemmin rakastanut Lea Perttunen on joutunut jättämään siivouksen ammattilaisille.
Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Seniorihoivan siivoojat tekevät työnsä huolellisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

Lea on innokas sosiaalisen median käyttäjä ja on aiemminkin hankkinut kotiin tuotettavia palveluja. Seniorin toive -kampanjaan hän osallistui hetken mielijohteesta ja toivoi saavansa kodin siivottua “katosta lattiaan”. Seniorihoivan puolelta toiveen kävivät toteuttamassa Kerttu ja Eveliina. Kolmituntinen siivoushetki oli mukavaa piristystä Lean ja Eeliksen arkeen. 

– Tytöt hoitivat työnsä oikein mallikkaasti. Eeliksestä oli myös hienoa viettää aikaa heidän kanssaan, sillä hän on tehnyt koko ikänsä töitä nuorten kanssa. He juttelivat pitkään sen jälkeen, kun työt oli tehty, Lea sanoo.

Seniorihoivan tarjoaman siivouspalvelun avulla ikäihmiset voivat nauttia arjestaan paremmin, ilman huolia kodin siisteydestä. Ammattitaitoiset siivoojat huolehtivat kodista luottamuksella ja sen asukkaita kunnioittaen. 

– Lea kertoi olleensa aiemmin innokas siivoamaan ja hänestä näki, kuinka hienoa oli saada koti puhtaaksi. Meille työntekijöille tuo suurta tyydytystä se, kun pääsemme tekemään näin arvokasta ja merkityksellistä työtä, Eeliksen ja Lean luona siivoamassa ollut Eveliina kertoo.

Myös omaishoitaja kaipaa omaa aikaa

Suomen Seniorihoiva -Seniorin toive
Siivouksen lomassa oli mukava vaihtaa kuulumisia.

Alzheimeria sairastavan miehensä omaishoitajana toimiminen on henkisesti raskasta työtä, joten arjen pienillä teoilla on suuri merkitys. 89-vuotias Eelis on fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta muistisairaus tuo haasteita käytännön asioiden hoitamiseen. 

– Minusta olisi tärkeää omaishoitajan jaksamisen kannalta, että ystävät jaksaisivat käydä kylässä, vaikka muistisairaan kohtaaminen voikin jännittää. Vastuuta jakamalla omaishoitaja voi lähteä käymään omilla asioillaan, joka tuo kaivattua, pientä muutosta arkeen. Erityisesti ystävien kohtaaminen piristää muistisairasta, Lea muistuttaa. 

Suomen Seniorihoiva tarjoaa asiakkailleen myös palvelusetelin kautta saatavia palveluita. Kunnalta saatavan palvelusetelin myötä seniorille voi hankkia muun muassa henkilökohtaisen avustajan auttamaan omaishoitajan arkea tai muuten piristää vanhuksen arkea virikkeillä.

– Henkilökohtainen avustaja -palveluiden hankkiminen on edessä tulevaisuudessa, sillä itselläni on myös Parkinsonin tauti. Eeliksen Alzheimer ja oma Parkinson aiheuttaa sen, että tulemme tarvitsemaan jatkossa enemmän apua. Palveluseteli on siinä suhteessa oiva apu, sillä palvelun saa verottomana ja sen päälle verotuksessa voi vähentää kuluja, Lea sanoo.

Suomen Seniorihoivan tarjoamiin laajoihin ja laadukkaisiin palveluihin kuuluvat kotihoidon tarpeet 24 tuntia vuorokaudessa, viikon jokaisena päivänä. Seniorihoiva järjestää avustus-, hoiva- ja seuranpitopalveluita, jotta ikäihminen saa apua arkeensa, samalla laadukkaasta vanhuudesta nauttien. Laajaan tarjontaan kuuluvat esimerkiksi niin fyysistä kuntoa ylläpitäviä palveluita kuten myös rikkaan henkisen hyvinvoinnin mahdollistavat palvelut. Suomen Seniorihoivan yksi keskeisimmistä arvoista on mahdollistaa ikäihmisen omassa kodissa asuminen mahdollisimman pitkään toimintakykyä ylläpitämällä.

Seniorin toive

Lue muita toiveiden toteutuksia

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen

Yksin asuvan Pirkon huvimaja sai uuden ilmeen Pirkon huvimaja oli kokonaan villiintyneen köynnöksen peitossa. Lähes jokaisen ikäihmisen toive on pystyä asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Yleiskunnon heikentyessä voi omasta kodista

Lue lisää

Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista

Toteutimme Kaija-Leenan toiveen puhtaasta kodista Kaija-Leena sai itse rentoutua sillä aikaa, kun siivoojat kävivät kaikki kodin pinnat perusteellisesti läpi. Keravalla asuva eläkeläinen Kaija-Leena Johtela täytti viime vuonna joulun alla lomakkeen,

Lue lisää