Töitä eläkeläiselle

Suomen Seniorihoiva - Töitä eläkeläiselle

Miksi työnteko eläkeiässä kannattaa?

Monille meistä työnteko on tärkeä osa identiteettiä ja arkea, eikä sen merkitys vähene eläkkeelle siirryttäessä. Työskentely eläkeiässä voi tuoda päiviin rakennetta ja mahdollisuuden kohdata uusia ihmisiä. Lisäksi se voi olla merkittävä tekijä henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämisessä. Työtehtävät voivat tarjota myös lisätuloja, mikä on monelle eläkeläiselle tervetullut lisä.

Eläkeiässä työskentelyn ei tarvitse olla täysipäiväistä tai fyysisesti raskasta. Arvostamme eläkeläisten elämänkokemusta ja tarjoamme joustavia työmahdollisuuksia, jotka sopivat ikääntyneiden tarpeisiin ja toiveisiin. Työ voi olla osa-aikaista ja kausiluonteista, ja se voi sisältää monenlaisia tehtäviä hoiva-alalla, joihin ei tarvita alan koulutusta.

Hoiva-alan töitä eläkeläiselle

Hoiva-ala on yksi niistä toimialoista, jossa eläkeläisten panos on erityisen arvokas. Ikääntyneiden elämänkokemus ja empatiakyky ovat suureksi hyödyksi hoivatyössä. Suomen Seniorihoiva tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, jotka on suunniteltu vastaamaan sekä asiakkaiden että työntekijöiden tarpeita. Työ voi sisältää esimerkiksi seuraavia elementtejä:

  • Henkilökohtainen avustaminen: avustaminen päivittäisissä toimissa, kuten asiointi, siivous tai ruoanlaitto.
  • Seurustelu ja yhteisöllisyys: tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa asiakkaiden kanssa, kuunnella heidän tarinoitaan ja jakaa omia kokemuksia.
  • Tukipalvelut: avustaa lääkityksessä tai muissa terveydenhoitoon liittyvissä tehtävissä.

Pitääkö minulla olla sote-alan koulutus?

Et tarvitse sote-alan koulutusta, sillä useimmat tehtävät ovat avustavia ja arkielämään liittyviä, joihin ei ole koulutusvaatimuksia.

Perehdytämme sinut aina huolellisesti eri tehtäviin.

Tarjoamme myös koulutusta vaativia tehtäviä, joten lähi- tai sairaanhoitajan koulutuksesta on aina hyötyä, mutta välttämätöntä se ei ole.

Suomen Seniorihoiva - Töitä eläkeläiselle

Arvostamme eläkeläisten vahvuuksia

Eläkeläiset tuovat työmarkkinoille ainutlaatuisia vahvuuksia, jotka ovat arvokkaita erityisesti hoiva-alalla. Heidän elämänkokemuksensa ja usein rauhallinen lähestymistapansa ovat suuri etu asiakastyössä. Lisäksi eläkeläiset ovat usein joustavia työaikojensa suhteen ja heillä on vahva työmoraali. Heidän kypsyytensä ja elämänviisautensa voivat myös olla lohduttava ja rauhoittava läsnäolo asiakkaille.

– Monet eläkeläiset eivät tiedä, että heidät todella halutaan töihin. Usein kuulee puhuttavan ikärasismista, meillä taas ajatellaan päinvastoin. Monesti eläkeläiset ovat parhaita työntekijöitä, koska heillä on niin paljon elämänkokemusta, kertoo Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen.

Eläkeläiset voivat hyödyntää aiempaa ammattitaitoaan tai hankkia uusia taitoja, jotka sopivat heidän elämäntilanteeseensa. Suomen Seniorihoiva tarjoaa perehdytystä ja jatkuvaa tukea, jotta eläkeläiset voivat kehittyä ja menestyä uusissa tehtävissään. Tämä mahdollistaa eläkeläisten aktiivisen osallistumisen työelämään ja yhteiskuntaan, mikä edistää heidän hyvinvointiaan ja itsetuntoaan.

Miten löytää sopiva työtehtävä?

Löytääkseen itselleen sopivan työtehtävän eläkeiässä, kannattaa ensin miettiä omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Onko sinulla kokemusta hoiva-alalta tai muilta aloilta, joka voisi olla hyödyllistä? Entä mitkä ovat henkilökohtaiset rajasi fyysisen työn suhteen? On tärkeää tunnistaa omat rajansa ja etsiä tehtäviä, jotka eivät ylitä niitä.

Ole meihin yhteydessä ja katsotaan yhdessä, jos meiltä löytyisi sinulle sopiva työtehtävä. Pääset myös suoraan avoimiin työpaikkoihimme urasivujemme kautta.