Senioripuhelin

Maksuton puhelinpalvelu senioreille

Avasimme puhelinpalvelun piristämään seniori-ikäisten arkea koronakriisin aikana. Suomessa on yli 850 000 yli 70-vuotiasta, joista suurelle osalle eläminen karanteenia vastaavissa olosuhteissa merkitsee sosiaalisten kontaktien loppumista ja yksinäisyyttä. Maksuton Senioripuhelin tarjoaa juttuseuraa ja piristystä poikkeusolojen aikana.

Suomen Seniorihoiva Senioripuhelin - Puhelinpalvelu

Senioripuhelimeen voi soittaa kuka tahansa 70 vuotta täyttänyt suomalainen, joka tuntee korona-arjen keskellä tarvetta keskustella toisen ihmisen kanssa. Puhelimeen vastaa seniorityöhön erikoistunut työntekijä, jonka kanssa voi jakaa iloja ja suruja, kertoa huolistaan tai rupatella muuten vaan. Senioripuhelimesta saa halutessaan myös neuvoja ja vinkkejä, joita seniori voi arjessaan hyödyntää.

Senioripuhelimen numero on 08 613 9300 ja soittoaika on arkisin tiistaista torstaihin klo 10-14.

Senioripuhelin palvelee arkisin tiistaista torstaihin klo 10-14 numerossa 08 613 9300.

Soita 08 613 9300

Varsinainen puhelinpalvelu on ilmainen, mutta puhelun hinta on operaattorin hinnoittelun mukainen. Voit myös pyytää soittamaan itsellesi takaisin, jolloin puhelusta ei synny sinulle laskua.

Palvelu käynnistyi keväällä 2020 pääkaupunkiseutulaisille ja on sittemmin laajentunut koko Suomeen. Jos tunnet ikäihmisen, jolle toivot soitettavan, voit jättää meille vihjeen joko soittamalla tai jättämällä vihjeen sähköpostitse osoitteeseen info@suomenseniorihoiva.fi.

Avasimme maksuttoman puhelinpalvelun, koska haluamme olla avuksi niille senioreille, jotka tällä hetkellä joutuvat elämään ilman kontakteja ulkomaailmaan. Moni ikäihminen kärsii normaalioloissakin yksinäisyyden ja merkityksettömyyden tunteesta. Vaikka rajoituksia nyt hieman höllennetäänkin, on ikäihmisiä koskeva suositus välttää sosiaalisia kontakteja kuitenkin säilynyt.

Seija, 79v.

"Kaikki hoituu ja ystävällinen palvelu."

Barbro, 81v.

"Erittäin osaava henkilökunta ja palvelua saa omalla äidinkielellä."

Ikäihmisten suojaamiseen tähtäävät rajoitukset ovat välttämättömiä, mutta eristämisen vaikutukset seniorien toimintakykyyn tulisi minimoida. Neljän seinän sisälle ei kannata jäädä, sillä se rappeuttaa sekä henkistä että fyysistä toimintakykyä. Seniori-ikäisellä esimerkiksi lihaskunto voi surkastua hyvin lyhyessä ajassa, mikä on hyvin vaarallista. Haluamme tarjota juttuseuraa, jolloin voimme auttaa ja kannustaa senioreita pysymään virkeinä ja pitämään itsensä liikkeessä mahdollisuuksien mukaan. Mieli ja keho kulkevat käsi kädessä.

Tiedämme myös, että kaikkia ikääntyneitä koronarajoitukset eivät samalla tavalla vaivaa. Me kaikki olemme yksilöitä. Toisille yksinäisyys on kuitenkin musertavaa tai ainakin ikävystyttävää. Joillekin sosiaalinen kontakti kaupan kassan kanssa on juuri riittävä, mutta sitäkään ei nyt ole. Muistisairas puolestaan voi kokea tilanteen hyvinkin pelottavaksi, kun läheiset eivät tule vierailulle. Tässä kohdin me tulemme avuksi. Kuuntelemme, keskustelemme ja ymmärrämme. Seniorityön asiantuntijamme ovat aidosti kiinnostuneita teidän ajatuksistanne ja huolistanne.

Soita rohkeasti yllä mainittuun numeroon ja testaa, olisiko meistä sinulle tai tuntemallesi seniorille mukavaa juttuseuraa!

Henkilökuntamme on aina palveluksessasi

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

 

 

Senioripuhelin palvelee ilmaiseksi numerossa 08 613 9300 arkisin tiistaista torstaihin klo 10-14. Lisätietoa muiden hoivapalveluiden hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää