INR-mittaus kotona – Vaivattomasti viitearvot kuntoon

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden INR-mittaukseen omassa kodissasi. INR-koe mittaa asiakkaan verestä INR-arvon. INR-lyhenne tulee sanoista International Normalized Ratio ja sillä tarkoitetaan veren hyytymisajan poikkeamista normaalista hyytymisajasta. INR-arvojen seuranta on tärkeää verenohennuslääkityksen, kuten esimerkiksi Marevan® -lääkityksen yhteydessä. INR-mittaus kotona on helppoa ja luotettavaa. Se vähentää laboratoriokäyntejä ja edesauttaa näin asiakkaan turvallisuutta minimoiden riskit esimerkiksi koronavirustartuntaan.

INR mittaus kotona - INR testi - INR mittaus - INR arvot - INR viitearvot - Marevan koe - INR seuranta

Kun tilaat meiltä kotisairaanhoidon käynnin, sairaanhoitajamme suorittaa INR-mittauksen turvallisesti omassa kodissasi mitaten samalla tarvittaessa myös esimerkiksi verensokerin, verenpaineen ja painon. Sairaanhoitaja tarkistaa asiakkaan verenohennuslääkityksen ajantasaisuuden INR-kokeen tulokseen perustuen ja tarjoaa samalla muuta ajankohtaista ja yksilöllistä terveysneuvontaa.

Tilatessasi säännöllisen INR-mittauksen, luonasi vierailee aina sama sairaanhoitaja, jolloin terveydentilan seuranta on mahdollisimman turvallista ja luotettavaa sekä palvelu on sinulle tuttua ja ystävällistä. Sairaanhoitajamme käyttävät asianmukaisia suojavarusteita, kuten kertakäyttöhanskoja ja hengityssuojaimia minimoidakseen tartuntariskit ja lisätäkseen potilasturvallisuutta.

Tilaa INR-mittaus vaivattomasti kotiisi

Saat aina saman sairaanhoitajan käymään, jolloin INR-mittaus ja terveydentilan seuranta on luotettavaa ja turvallista sekä palvelumme tuttua ja ystävällistä.

Soita 010 324 9000

Suomen Seniorihoiva on Etelä-Suomen aluehallintoviraston hyväksymä terveydenhuollon palveluntuottaja, jonka toimintaa valvoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Tuotamme luotettavasti ja turvallisesti kattavat sairaanhoidon palvelut suoraan asiakkaiden koteihin 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Toteutamme kotisairaanhoitoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa Kirkkonummella, Lohjalla ja Siuntiossa.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito - INR mittaus - Marevan-lääkitys - Kotisairaanhoito yksityinen - Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Nimeämme teille oman hoitajan, joka toteuttaa INR-mittauksen kotonasi joka kerta

Kotisairaanhoidossa on erittäin tärkeää, että hoitaja ei vaihdu.

Tästä syystä nimeämme teille oman hoitajan, joka toteuttaa INR-mittauksen joka kerta. Näin hoidon kehitystä ja tuloksia voidaan seurata paljon tarkemmin ja hoitomuutoksia voidaan tehdä nopeasti, koska ns. hoitoketju ei katkea. Tällöin kotisairaanhoidon laatu pysyy ensiluokkaisena.

Tämä lisää myös hoidettavan henkilön luottamusta hoitajaa kohtaan ja tekee hoidettavan olosta turvallisemman. Turvallisuuden tunne on tärkeää, kun tehdään hoitotoimenpiteitä.

Hoitajan loma- ja sairaustapauksissa tuuraajalle annetaan kattava perehdytys hoidettavan hoitohistoriasta ja yhteisistä käytänteistä. Tarvittaessa voimme nimetä teille kokonaisen hoitotiimin.

Kotisairaanhoito - Kotisairaanhoito yksityinen - Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Yleistä Varfariini (Marevan®) hoidosta ja INR-mittauksesta

Marevan® -lääkkeen vaikuttava aine on varfariini. Varfariini vaikuttaa maksassa torjuen K-vitamiinia hyödyntävien hyytymistekijöiden syntymistä ja ehkäisee näin veren hyytymistä. Marevan® -lääkehoidon tarkoituksena on ehkäistä hyytymien eli veritulppien syntymistä tai pysäyttää jo olemassa olevan tukoksen kasvu. Lääkityksessä potilaalle määrätään viikkoannos, joka jaetaan tasaisesti jokaiselle viikonpäivälle.

Marevan® -lääkettä tulee ottaa säännöllisesti mahdollisimman samoihin vuorokaudenaikoihin. Unohtunut annos tulee ottaa seuraavana päivänä ja mahdollisen tupla-annoksen otettuaan tulee seuraavan päivän annos jättää välistä. Lääkityksen tarkoituksena ei ole pysäyttää veren hyytymistä kokonaan, sillä se voi aiheuttaa vakavia verenvuotoja. Oikean lääkeannoksen löytyminen pitää INR-arvot suunnitellussa tasapainossa.

INR-seurantaa tehdään Marevan® -lääkityksen yhteydessä, ja siksi sitä kutsutaan myös termillä “Marevan-koe”. INR-mittaus kotona tapahtuu sairaanhoitajan mitatessa INR-arvon asiakkaan sormenpäästä otettavasta verinäytteestä helposti ja nopeasti. INR-mittauksella saadaan tietoa asiakkaan veren hyytymisajasta ja sen avulla voidaan tarkastella lääkityksen annostelua.

Lääkityksen alkaessa INR-arvot mitataan useammin, mutta sopivan annostelun löydyttyä INR-koe suositellaan tehtävän noin kerran kuukaudessa. Ylimääräinen INR-testi on hyvä ottaa esimerkiksi lääkeannostelun muuttuessa, äkillisen sairastumisen tai vamman sekä isompien ruokavaliomuutosten tai elämäntapamuutosten kuten esimerkiksi tupakoinnin lopettamisen yhteydessä.

Veren hyytymistä lisäävää K-vitamiinia on parsakaalissa, lehtikaalissa, pinaatissa ja muissa vihreissä kasviksissa sekä kasviöljyissä ja maksassa. Esimerkiksi siirtyminen kasvisruokavalioon ja sen vuoksi paljon K-vitamiinia sisältävien ruoka-aineiden lisääntyminen ruokavaliossa voi olla syy tarkistuttaa INR-arvot.

Jotkut lääkkeet ja luontaistuotteet voivat lisäksi vahvistaa Marevan® -lääkkeen tehoa, joten lääkityksestä on aina tärkeää kertoa hoitavalle lääkärille aloittaessaan uutta lääkitystä tai harkitessaan uuden luontaistuotevalmisteen aloittamista. Tällä tavoin voidaan välttää käyttämästä lääkkeitä tai valmisteita, jotka vaikuttavan verenohennuslääkkeen tehoon.

Marjatta, 80v.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että hoitajan käyntiin on varattu riittävästi aikaa."

Barbro, 81v.

"Erittäin osaava henkilökunta ja palvelua saa omalla äidinkielellä."

Oikeat INR-arvot takaavat hyvän hoitotasapainon

Normaali INR-arvo on 1. INR-arvon kasvaessa veren hyytyminen hidastuu. Yleensä INR-viitearvojen tavoitetaso veritulppien ennaltaehkäisyssä on 2-3. Hieman tehokkaampaa ohennusta tarvitaan esimerkiksi potilailla, joille on asennettu sydämen mekaaninen tekoläppä. Verenohennuslääkityksen tehoon vaikuttaa kuitenkin moni yksilöllinen tekijä kuten paino, muut sairaudet, veren ohentamisen syy, alkoholin käyttö tai tupakointi, joten tavoitellut INR-arvot ja lääkityksen määrä ovat jokaisella yksilölliset.

Säännöllinen INR-arvojen mittaus ylläpitää hyvää hoitotasapainoa ja mahdollistaa suorittamaan muutokset lääkityksen annostelussa. INR-arvojen seurannassa tulee ottaa huomioon lääkityksessä tehtävien muutoksen näkyvän tuloksissa muutaman vuorokauden viiveellä.

Jos INR-viitearvoissa on heittoja, tulee lääkeannostusta muuttaa. Esimerkiksi kasvanut INR-arvo kertoo, että lääkeannosta tulee vähentää, ja pienentynyt arvo kertoo, että lääkeannostusta tulee lisätä. Sairaanhoitajan kotona suorittama säännöllinen INR-arvojen mittaus tuo asiakkaalle turvaa hyvän hoitotasapainon säilymisestä.

MicroINR-mittari antaa luotettavan INR-tuloksen nopeasti

Mittaamme asiakkaan INR-arvoja microINR-laitteella, jolla voidaan suorittaa INR-mittaus ja selvittää asiakkaan INR-arvot alle minuutissa mukavasti asiakkaan kotona. Mittaus tapahtuu asiakkaan sormenpäästä otetusta veritipasta kertakäyttöisten testiliuskojen avulla. Pieni kannettava laite mahdollistaa luotettavan testituloksen ilman laboratoriokäyntiä, joka lisää potilaan turvallisuutta ja suojelee häntä riskiryhmään kuuluvana tartuntataudeilta.

Kotisairaanhoidon palvelukuvaus

Samalla tapaa kuin sairaalassakin, jokaisella hoidettavalla on erilaiset hoitotarpeet. Siksi yksilöimme kotisairaanhoidon täysin teidän hoitotarpeidenne mukaan.

Käymme tarpeenne läpi maksuttomalla tutustumiskäynnillä. Jos haluatte aloittaa kotisairaanhoidon kanssamme, niin teemme tutustumiskäynnin perusteella hoitosuunnitelman, jota päivitämme jatkuvasti hoidon edetessä. Kotisairaanhoito mahdollistaa senioreiden asumisen omassa kodissaan terveydentilasta riippumatta – hoivakotiin ei siis tarvitse mennä, jos se ei tunnu mieleiseltä.

Esimerkkejä kotisairaanhoidon palveluistamme:

 • lääkkeiden annosteleminen ja antaminen
 • lääkkeiden vaikutusten ja sivuoireiden seuraaminen
 • terveydentilan ja oireiden seuranta
 • virtsanerityksen ja vatsantoiminnan seuraaminen
 • haavanhoito
 • hakasten/ompeleiden poistot
 • suuhygienia
 • kiputilojen seuranta ja hoitaminen
 • katetroinnit
 • letkuruokinta
 • Korvahuuhtelu kotona
 • INR-mittaus kotona (INR-arvojen seuranta)
 • verensokerin mittaaminen ja seuranta
 • verenpaineen mittaaminen ja seuranta
 • avustamme myös reseptien uusimisessa ja apteekissa asioinnissa

Jos toivomaasi toimenpidettä ei ole listattuna, niin voit aina varmistaa meiltä, onnistuuko sen toteuttaminen. Sairaanhoitajamme suorittavat hoitoa aina lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Meillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus erilaisten sairauksien hoitamisesta. Vanhusten sairaudet, neurologiset sairaudet sekä krooniset sairaudet ovat tyypillisiä sairauksia, joita hoidamme.

Kotilääkäripalvelulla lääkityksen päivitys ja terveydentilan kartoitus

Kotilääkäripalvelulla mahdollistamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen terveydentilan kartoituksen ja seurannan.

Kiireetön kotilääkärin käynti kartoittaa vastaanottokäyntiä laajemmin terveyden, toimintakyvyn ja lääkityksen tilannetta. Mikäli lääkityksesti vaatii lääkärin konsultointia, onnistuu se sujuvasti kauttamme.

Saat käyttöösi kattavan palvelukokonaisuuden

Kotisairaanhoidon lisäksi teemme tavallisia kotihoidon töitä, joilla helpotamme asiakkaidemme arkea. Voimme esimerkiksi siivota, laittaa ruokaa tai auttaa sen teossa, auttaa kaupungilla asioinnissa, käydä kaupassa, harrastaa, ulkoilla tai mitä tahansa, josta on iloa ja joka helpottaa arkea!

Lisäksi voimme suunnittelemme asiakkaamme kodin sellaiseksi, että se on mahdollisimman turvallinen. Suurin osa tapaturmista sattuu juurikin kotona. Iso osa näistä voidaan kuitenkin ehkäistä oikeanlaisella kodin suunnittelulla. Se ei vaadi isoja toimenpiteitä, vaan kodista tehdään käytännöllisempi järjestelemällä sitä uudestaan.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Kenelle kotisairaanhoito on tarkoitettu?

Kotisairaanhoitomme on suunnattu senioreille ja vammautuneille.

Suoritamme sekä lyhytkestoisia hoitojaksoja, esimerkiksi jos tarvitsette apua sairaalasta kotiutumisen kanssa, että useita vuosia kestäviä ja säännöllisiä hoitosuunnitelmia, joilla mahdollistetaan hoidettavan asuminen omassa kodissa.

Krooniset ja neurologiset sairaudet sekä vanhusten sairaudet ovat tyypillisiä hoitamiamme sairauksia, joista yleisimpiä ovat muistisairaudet. Saatte meiltä apua myös traumaperäisten vammojen ja haavojen hoitoon tai esimerkiksi yleisen terveydentilan ja verenpaineen seurantaan. Tilanteen niin vaatiessa, järjestämme myös inhimillisen ja myötätuntoisen saattohoidon asiakkaan omassa kodissa.

Hoidamme ammattitaidolla esimerkiksi seuraavia sairauksia:

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää siitä, millainen hoidon tarve sinulla tai lähimmäiselläsi on.

Aino, 90v.

"Ihanaa, kun on sama hoitaja, joka jaksaa piristää."

Camilla, 84v.

"Käyntiajat on voinut sopia tarkkaan."

INR-mittauksen hinta

Kotisairaanhoidon hinta on alk. 95 €/h alv 0%, johon myös INR-mittaus sisältyy.

Tutustu hinnastoomme tarkemmin täältä.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito - Helsinki - Vantaa - Kauniainen

Tilaa INR-mittaus kotiisi asiakaspalvelustamme – tulemme luoksesi toivomanasi ajankohtana

Ota meihin yhteyttä ja tilaa INR-mittaus vaivattomasti kotiisi. Asiakaspalvelumme auttaa sinua varaamaan sopivan ajan, jolloin voimme tulla käymään luonasi.

Teemme kotisairaanhoitoa muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Tampereella, Turussa, Lohjalla ja Siuntiossa.

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Hinnoittelemme hoivapalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tekemämme INR-mittaus kotona on asiakkaalle aina arvonlisäverotonta ja palveluun voi yhdistää monenlaisia eri askareita. Meillä käy myös palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Lisätietoa kotisairaanhoidon hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää