Korvahuuhtelu kotona – turvallista ja vaivatonta

Korvavaha, latinankieliseltä nimeltään cerumen ja tuttavallisemmin korvavaikku, on korvakäytävän erittämää vahaa. Korvavahan tarkoituksena on suojata korvakäytävää muodostamalla korvakäytävän iholle suojaavan kalvon. Kaikilla ihmisillä erittyy korvavahaa. Normaalisti korvavaha poistuu korvasta kuivuttuaan, mutta joskus tarpeeseen voi tulla sen poistaminen mekaanisesti huuhtelemalla. Meiltä saat sairaanhoitajan kotiisi suorittamaan korvahuuhtelun. Huuhtelu on kivuton ja turvallinen tapa poistaa korvaan muodostunut vahatulppa.

Korvahuuhtelu kotona - Kuulo - Korvahuuhtelu hinta

Kun tilaat meiltä kotisairaanhoidon käynnin, sairaanhoitajamme suorittaa korvahuuhtelun turvallisesti omassa kodissasi. Samalla hän mittaa tarvittaessa myös esimerkiksi verensokerin, verenpaineen ja painon sekä tarjoaa muuta ajankohtaista ja yksilöllistä terveysneuvontaa.

Tilatessasi säännöllisen korvahuuhtelun kotona, luonasi vierailee aina sama sairaanhoitaja, jolloin terveydentilan seuranta on mahdollisimman turvallista ja luotettavaa sekä palvelu on sinulle tuttua ja ystävällistä. Sairaanhoitajamme käyttävät asianmukaisia suojavarusteita, kuten kertakäyttöhanskoja ja hengityssuojaimia minimoidakseen tartuntariskit ja lisätäkseen potilasturvallisuutta.

Tilaa korvahuuhtelu vaivattomasti kotiisi

Saat aina saman sairaanhoitajan käymään, jolloin korvahuuhtelu ja terveydentilan seuranta on luotettavaa ja turvallista sekä palvelumme tuttua ja ystävällistä.

Soita 010 324 9000

Kotona tapahtuvaa korvahuuhtelua edeltää aina puhelinkeskustelu, jossa hoitajamme antaa ohjeita toimenpiteeseen valmistautumiseen. Ohjeena voi olla esimerkiksi korvavahaa liuottavien tippojen laitto hoitoa edeltävänä päivänä. Hoitaja neuvoo toimenpiteeseen valmistautumisen aina henkilökohtaisesti ja tarkasti.

Korvahuuhtelu kotona tapahtuu mekaanisesti lämpimällä vedellä huuhtelemalla. Sairaanhoitaja tuo mukanaan kaikki tarvittavat välineet, jolloin tehtäväksesi jää ainoastaan valmistautua sairaanhoitajan kanssa yhdessä sovituin menetelmin ennen hoitoa.

Anatomisista ja yksilöllisistä eroista johtuen korvavahatulppa voi muodostua toistuvasti. Hoito voi olla hyvä suorittaa säännöllisesti, esimerkiksi yhden tai kahden kuukauden välein.

Suomen Seniorihoiva on Etelä-Suomen aluehallintoviraston hyväksymä terveydenhuollon palveluntuottaja, jonka toimintaa valvoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Tuotamme luotettavasti ja turvallisesti kattavat sairaanhoidon palvelut suoraan asiakkaiden koteihin 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Toteutamme kotisairaanhoitoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa Kirkkonummella, Lohjalla ja Siuntiossa.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito - INR mittaus - Marevan-lääkitys - Kotisairaanhoito yksityinen - Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Nimeämme teille oman hoitajan, joka toteuttaa korvahuuhtelun kotonanne joka kerta

Kotisairaanhoidossa on erittäin tärkeää, että hoitaja ei vaihdu.

Tästä syystä nimeämme teille oman hoitajan, joka toteuttaa korvahuuhtelun joka kerta. Näin hoidon kehitystä ja tuloksia voidaan seurata paljon tarkemmin ja hoitomuutoksia voidaan tehdä nopeasti, koska hoitoketju ei katkea. Tällöin kotisairaanhoidon laatu pysyy ensiluokkaisena.

Tämä lisää myös hoidettavan henkilön luottamusta hoitajaa kohtaan ja tekee hoidettavan olosta turvallisemman. Turvallisuuden tunne on tärkeää, kun tehdään hoitotoimenpiteitä.

Hoitajan loma- ja sairaustapauksissa tuuraajalle annetaan kattava perehdytys hoidettavan hoitohistoriasta ja yhteisistä käytänteistä. Tarvittaessa voimme nimetä teille kokonaisen hoitotiimin.

Kotisairaanhoito - Kotisairaanhoito yksityinen - Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Oireina esimerkiksi humina korvassa, paine korvassa ja heikentynyt kuulo

Sairaanhoitajan tekemä korvahuuhtelu voi tulla tarpeeseen esimerkiksi korvavahan erittymisen lisääntyessä tilapäisesti tai jatkuvasti sekä korvakäytävän korvavahan kuljetusmekanismin heikentyessä. Joskus korvakäytävä voi tukkiutua vahasta myös korvan kaivamisen seurauksena, jolloin vaha pääsee pakkautumaan korvakäytävän perälle eikä siksi kulkeudu ulos korvasta luonnollisesti.

Kuulolaitteen käyttö voi lisätä korvavahan pakkautumista, sillä se estää korvavahan liikkumisen ulos korvakäytävästä. Toisinaan korvaan pääsee vettä, joka turvottaa korvavahaa ja edesauttaa näin vahatulpan muodostumista.

Aina korvan tukkeutumista ei heti havaitse, sillä kuulo heikkenee yleensä vasta vahatulpan tukkiessa korvakäytävän kokonaan. Voit pyytää sairaanhoitajaa tarkistamaan korvakäytävät myös muun käynnin yhteydessä, jos epäilet korvavahatulpan muodostuneen.

Muita tukkeutuneiden korvakäytävien oireita voivat heikentyneen kuulon lisäksi olla esimerkiksi korvissa kuuluva humina sekä paineen tuntu. Joskus korvaan kertynyt vaha voi aiheuttaa myös korvatulehduksen estäessään korvaa puhdistumasta normaalisti. Korvatulehduksen oireita ovat kipu sekä korvakäytävän vuoto. Korvan tulehtuessa on syytä hakeutua lääkäriin.

Marjatta, 80v.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että hoitajan käyntiin on varattu riittävästi aikaa."

Barbro, 81v.

"Erittäin osaava henkilökunta ja palvelua saa omalla äidinkielellä."

Kotisairaanhoidon palvelukuvaus

Samalla tapaa kuin sairaalassakin, jokaisella hoidettavalla on erilaiset hoitotarpeet. Siksi yksilöimme kotisairaanhoidon täysin teidän hoitotarpeidenne mukaan.

Käymme tarpeenne läpi maksuttomalla tutustumiskäynnillä. Jos haluatte aloittaa kotisairaanhoidon kanssamme, niin teemme tutustumiskäynnin perusteella hoitosuunnitelman, jota päivitämme jatkuvasti hoidon edetessä. Kotisairaanhoito mahdollistaa senioreiden asumisen omassa kodissaan terveydentilasta riippumatta – hoivakotiin ei siis tarvitse mennä, jos se ei tunnu mieleiseltä.

Esimerkkejä kotisairaanhoidon palveluistamme:

 • lääkkeiden annosteleminen ja antaminen
 • lääkkeiden vaikutusten ja sivuoireiden seuraaminen
 • terveydentilan ja oireiden seuranta
 • virtsanerityksen ja vatsantoiminnan seuraaminen
 • haavanhoito
 • hakasten/ompeleiden poistot
 • suuhygienia
 • kiputilojen seuranta ja hoitaminen
 • katetroinnit
 • letkuruokinta
 • Korvahuuhtelu kotona
 • INR-mittaus kotona (INR-arvojen seuranta)
 • verensokerin mittaaminen ja seuranta
 • verenpaineen mittaaminen ja seuranta
 • avustamme myös reseptien uusimisessa ja apteekissa asioinnissa

Jos toivomaasi toimenpidettä ei ole listattuna, niin voit aina varmistaa meiltä, onnistuuko sen toteuttaminen. Sairaanhoitajamme suorittavat hoitoa aina lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Meillä on pitkä ja laaja-alainen kokemus erilaisten sairauksien hoitamisesta. Vanhusten sairaudet, neurologiset sairaudet sekä krooniset sairaudet ovat tyypillisiä sairauksia, joita hoidamme.

Saat käyttöösi kattavan palvelukokonaisuuden

Kotisairaanhoidon lisäksi teemme tavallisia kotihoidon töitä, joilla helpotamme asiakkaidemme arkea. Voimme esimerkiksi siivota, laittaa ruokaa tai auttaa sen teossa, auttaa kaupungilla asioinnissa, käydä kaupassa, harrastaa, ulkoilla tai mitä tahansa, josta on iloa ja joka helpottaa arkea!

Lisäksi voimme suunnitella asiakkaamme kodin sellaiseksi, että se on mahdollisimman turvallinen. Suurin osa tapaturmista sattuu kotona. Iso osa niistä voidaan kuitenkin ehkäistä oikeanlaisella kodin suunnittelulla. Se ei vaadi isoja toimenpiteitä, vaan kodista tehdään käytännöllisempi järjestelemällä sitä uudestaan.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito Helsinki - Vantaa - Kauniainen - Kirkkonummi - Siuntio

Kenelle kotisairaanhoito on tarkoitettu?

Kotisairaanhoitomme on suunnattu senioreille ja vammautuneille.

Palveluumme kuuluu sekä lyhytkestoisia hoitojaksoja, esimerkiksi jos tarvitsette apua sairaalasta kotiutumisen kanssa, että useita vuosia kestäviä ja säännöllisiä hoitosuunnitelmia, joilla mahdollistetaan hoidettavan asuminen omassa kodissaan.

Krooniset ja neurologiset sairaudet sekä vanhusten sairaudet ovat tyypillisiä hoitamiamme sairauksia, joista yleisimpiä ovat muistisairaudet. Saatte meiltä apua myös traumaperäisten vammojen ja haavojen hoitoon tai esimerkiksi yleisen terveydentilan ja verenpaineen seurantaan. Tilanteen niin vaatiessa, järjestämme myös inhimillisen ja myötätuntoisen saattohoidon asiakkaan omassa kodissa.

Hoidamme ammattitaidolla esimerkiksi seuraavia sairauksia:

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää siitä, millainen hoidon tarve sinulla tai lähimmäiselläsi on.

Aino, 90v.

"Ihanaa, kun on sama hoitaja, joka jaksaa piristää."

Camilla, 84v.

"Käyntiajat on voinut sopia tarkkaan."

Korvahuuhtelun hinta

Kotisairaanhoidon hinta on alk. 95 €/h alv 0%, johon myös korvahuuhtelu sisältyy. Toimenpiteeseen riittää yleensä tunnin käynti. Joissain tapauksissa suosittelemme pidempää käyntiä.

Tutustu hinnastoomme tarkemmin täältä.

Suomen Seniorihoiva - Kotisairaanhoito - Helsinki - Vantaa - Kauniainen

Tilaa korvahuuhtelu kotiisi asiakaspalvelustamme – tulemme luoksesi toivomanasi ajankohtana

Ota meihin yhteyttä ja tilaa korvahuuhtelu vaivattomasti kotiisi. Asiakaspalvelumme auttaa sinua varaamaan sopivan ajan, jolloin voimme tulla käymään luonasi.

Teemme kotisairaanhoitoa muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Tampereella, Turussa, Lohjalla ja Siuntiossa.

Asiakaspalvelu:
010 324 9000
info@suomenseniorihoiva.fi

Hinnoittelemme hoivapalvelumme tuntiperusteisesti ja palvelukohtaisesti. Tekemämme korvahuuhtelu kotona on asiakkaalle aina arvonlisäverotonta ja palveluun voi yhdistää monenlaisia eri askareita. Meillä käy myös palveluseteli, jonka arvo määräytyy tapauskohtaisesti. Lisätietoa kotisairaanhoidon hinnoittelustamme löydät hinnastosivulta.

Lue lisää